Artišokigratään

Tõeline comfort food pimedateks talveõhtuteks - üleküpsetatud maguskartuli-tomati-artišokivorm juustuga. Kasuta võimaluse korral Gruyère'i juustu.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

400 g purk konservitud kirsstomateid

3 dl köögiviljapuljongit

750 g maguskartulit e. bataati

280 g purk röstitud artišokisüdameid õlis

60 g crème fraîche'i

50 g riivitud Gruyère juustu

50 g riivsaia

värsket tüümiani e. aed-liivateed

soola ja musta pipart

suhkrut

Valmistamine

Pane kirsstomatid koos köögiviljapuljongiga potti. Keeda tasasel tulel 10 minutit, maitsesta soola, pipra ja suhkruga.

Koori maguskartulid ja lõika 1 cm viiludeks. Nõruta artišokisüdamed. Laota maguskartuliviilud ja artišokisüdamed ahjuvormi.

Sega tomatikaste ja crème fraîche, kalla köögiviljadele.

Riivi Gruyère juust, sega riivsaia ja värske tüümianiga. Puista vormiroale. Küpseta 180°C ahjus umbes 40 minutit.

Siis kata vormiroog fooliumiga ja küpseta veel 20 minutit, kuni maguskartulid on pehmed.

Loe veel:

Retsept on Briti kaubaketi Sainsbury's veebilehelt.

LISA KOMMENTAAR