Tõeline comfort food pimedateks talveõhtuteks - üleküpsetatud maguskartuli-tomati-artišokivorm juustuga. Kasuta võimaluse korral Gruyère'i juustu.
400 g purk konservitud kirsstomateid
3 dl köögiviljapuljongit
750 g maguskartulit e. bataati
280 g purk röstitud artišokisüdameid õlis
60 g crème fraîche'i
50 g riivitud Gruyère juustu
50 g riivsaia
värsket tüümiani e. aed-liivateed
soola ja musta pipart
suhkrut
Pane kirsstomatid koos köögiviljapuljongiga potti. Keeda tasasel tulel 10 minutit, maitsesta soola, pipra ja suhkruga.
Koori maguskartulid ja lõika 1 cm viiludeks. Nõruta artišokisüdamed. Laota maguskartuliviilud ja artišokisüdamed ahjuvormi.
Sega tomatikaste ja crème fraîche, kalla köögiviljadele.
Riivi Gruyère juust, sega riivsaia ja värske tüümianiga. Puista vormiroale. Küpseta 180°C ahjus umbes 40 minutit.
Siis kata vormiroog fooliumiga ja küpseta veel 20 minutit, kuni maguskartulid on pehmed.
Retsept on Briti kaubaketi Sainsbury's veebilehelt.
Artišokigratään
Tõeline comfort food pimedateks talveõhtuteks - üleküpsetatud maguskartuli-tomati-artišokivorm juustuga. Kasuta võimaluse korral Gruyère'i juustu.