Lõhe-seeneseljanka

Maitsev ja tummine seene-kalasupp vene köögist.

Kogus
neljale kuni kuuele
Valmistusviis
Keetmine/kuumutamine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

1 sibul

400 g (kupatatud) seeni

2 sl õli

3 sl kontsentreeritud tomatipastat

1 l kalapuljongit

4 kartulit

300 g lõhefileed

2 väikest hapukurki

2 sl kappareid

väike punt värsket tilli

soola ja musta pipart

sidrunimahla

Valmistamine

Haki sibul ja puhastatud (ning vajadusel kupatatud) seened. Kuumuta potis õli, lisa seened ja sibul ning kuumuta 5 minutit.

Lisa tomatipüree ja kalapuljong, maitsesta soolaga. Kuumuta keemiseni.

Lisa kooritud ja tükeldatud kartulid. Keeda 10-15 minutit, kuni kartul on peaaegu pehme.

Lõika kalafilee kuubikuteks, lisa supile. Lisa tükeldatud hapukurk, kapparid ja hakitud till. Maitsesta supp soola, pipra ja sidrunimahlaga.

Serveerimisel võid supile lisada hapukooresilma.

LISA KOMMENTAAR