2 kg paprikat
Marinaad:2 l vett
500 g suhkrut
16 tera nelki
12 tera vürtspipart
natuke ingverijuurt
6 sl 30% äädikat
Pane vesi keema, lisa maitseained ja keeda natuke.
Lisa jaokaupa paprikat, lase kaane all natuke keeda ja tõsta sõelaga purki. Lisa järgmine ports, seni kuni kogu paprika on marinaadist läbi käinud.
Paprikat ei tohi väga kaua keeta, muidu läheb pudiks!
Keeda marinaadi veel natuke ja vala siis purkidesse. Sule purgid.
Pildi ja retsepti saatis KÖÖGIKATAKE.
huvitav, kas sellisel viisil võiks ka tsillit marineerida?
Ma a rvan küll. Marineerisime tsillit ja päris maitsev tuli.
Aga mis otstarbel neid edasi kasutada? Et kas nagu niisama söömiseks või mingi toidu kõrvale/ sisse?
Niisama toidu kõrvale vürtsi lisama, salatite kaunistamiseks!
Väga maitsev,lisan ka lillkapsast,
kas ingverijuureta ei saa? maitse kehvem? no ei armasta ingverit üldse
Kehvem pole, lihtsalt pole seda ingveri maitset. Siin retseptis võid välja jätta.
Soola ei ole vaja või?
Ene, Köögikatakese retseptis tõesti soola pole, see on selline magushapu hoidis. Samas ei keela keegi seda lisamast - aga meki siis seda marinaadi jooksvalt, et üle ei soolaks.
Marineeritud paprika
Üks võimalikke viise paprika hoidistamiseks.