Marineeritud paprika

Üks võimalikke viise paprika hoidistamiseks.

Kogus
Valmistusviis
Keetmine/kuumutamine
Valmistusaeg
Käik
Lisand
Lisategevused

Koostisosad

2 kg paprikat

Marinaad:

2 l vett

500 g suhkrut

16 tera nelki

12 tera vürtspipart

1 kaneelikoor

natuke ingverijuurt

6 sl 30% äädikat

Valmistamine

Pane vesi keema, lisa maitseained ja keeda natuke.

Lisa jaokaupa paprikat, lase kaane all natuke keeda ja tõsta sõelaga purki. Lisa järgmine ports, seni kuni kogu paprika on marinaadist läbi käinud.

Paprikat ei tohi väga kaua keeta, muidu läheb pudiks!

Keeda marinaadi veel natuke ja vala siis purkidesse. Sule purgid.

Loe veel:

Pildi ja retsepti saatis KÖÖGIKATAKE.

LISA KOMMENTAAR

leenu
postitatud 22.02.2012 21:52

huvitav, kas sellisel viisil võiks ka tsillit marineerida?

Kati
postitatud 06.02.2019 14:13

Ma a rvan küll. Marineerisime tsillit ja päris maitsev tuli.

Muffin
postitatud 29.08.2014 15:12

Aga mis otstarbel neid edasi kasutada? Et kas nagu niisama söömiseks või mingi toidu kõrvale/ sisse?

Pille
postitatud 25.08.2018 18:47

Niisama toidu kõrvale vürtsi lisama, salatite kaunistamiseks!

Juta
postitatud 23.08.2018 18:08

Väga maitsev,lisan ka lillkapsast,

Eve
postitatud 03.09.2023 20:28

kas ingverijuureta ei saa? maitse kehvem? no ei armasta ingverit üldse

Pille
postitatud 04.09.2023 08:06

Kehvem pole, lihtsalt pole seda ingveri maitset. Siin retseptis võid välja jätta.

Ene
postitatud 04.09.2024 14:35

Soola ei ole vaja või?

Pille
postitatud 05.09.2024 09:58

Ene, Köögikatakese retseptis tõesti soola pole, see on selline magushapu hoidis. Samas ei keela keegi seda lisamast - aga meki siis seda marinaadi jooksvalt, et üle ei soolaks.