Seene-kruubisupp

Poolast pärit supp krupnik Salme Masso ainetel.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Keetmine/kuumutamine
Valmistusaeg
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

100 g odrakruupe

1 juurpetersell

tükike juursellerit

1 sibul

20 g seenejahu (seenepulbrit) või kuivatatud seeni

1 sl võid

1 l puljongit

1-2 munakollast

2 sl hapukoort

0.5 sidruni mahl

soola

maitserohelist

Valmistamine

Keeda kruubid nõrgalt soolases vees pehmeks, nõruta.

Kuumuta tükeldatud maitseköögiviljad ning leotatud seened esmalt võis, siis lisa puljong ja keeda pehmeks.

Sega munakollased hapukoore, vähese puljongi ja sidrunimahlaga. Vala peale kuum puljong, lisa kruubid. (Suppi võib siinkohal kuumutada, aga keema ei tohi enam lasta, sest siis munad hüübivad).

Serveeri.

Loe veel:

Retsept on mugandatud Salme Masso raamatust "Seenetoidud" (kirjastus "Valgus", 1972). Pildi tegi ZOOZI.

LISA KOMMENTAAR

zoozi
postitatud 11.01.2011 23:15

Täitsa hea, kuid teise retsepti järgi(Nami-Namis olemas) meeldib rohkem.