Seene-paprika-tomatihoidis

Midagi letšo ja seljankapõhja vahepealset, mida sobib talvel kasutada nii praekõrvasena kui ka seenesupipõhjana :) Mina kasutasin kukeseeni, aga sobivad ka teised metsaseened.

Kogus
2 liitrit
Valmistusviis
Keetmine/kuumutamine
Valmistusaeg
Käik
Lisand
Lisategevused

Koostisosad

1 kg värskeid kukeseeni

1 kg tomatit

500 g paprikat

500 g sibulat

1 tk terve pea küüslauku

100 g õli (päevalilleõli, rapsiõli)

1 sl suhkrut

1 sl jämedat soola

1-2 sl 30% äädikat

Valmistamine

Puhasta seened ning kuumuta kuivas potis, kuni seentest eraldunud vedelik on osaliselt aurustunud.

Lisa puhastatud ja tükeldatud paprikad, tomatid ja sibulad ning hakitud küüslauk. Kalla peale õli. Kuumuta tasakesi keemiseni, maitsesta soola-suhkruga ning hauta tasasel tulel umbes 30 minutit, kuni potis on piisavalt vedelikku. Maitse - soovi korral lisa veel soola või suhkrut.

Sega juurde äädikas ja tõsta pott tulelt.

Jaota kuumadesse steriliseeritud purkidesse, kaaneta ning säilita jahedas.

Fotol on üks kasutusviise - kuumuta potis veidi õli, lisa tükeldatud kanakintsufilee, pruunista. Siis lisa klaasitäis riisi, kuumuta läbi. Lisa purgitäis hoidist ja seejärel purgitäis vett, hauta valmimiseni. Lihtne ja maitsev.

LISA KOMMENTAAR