Katalaani küpsetatud kreem Crema Catalana

Katalaanide versioon brüleekreemist.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

4 dl 35% rõõska koort

1 vanillikaun

1 apelsin

1 dl piima

4-5 munakollast

50-100 g suhkrut

Valmistamine

Kuumuta rõõsk koor, poolitatud vanillikaun, apelsinimahl ja riivitud koor keemiseni.
Sega piim, munakollased ja suhkur. Kalla peale kuum kooresegu, kastet hoolega vispeldades. Kurna segu läbi sõela ja kalla madalatesse portsjonvormidesse.
Küpseta 90-kraadises ahjus 20-30 minutit, kuni kreem on hüübinud. Lase magustoitudel jahtuda.
Puista peale pruuni suhkrut. Gratineeri kuuma grillelemendi all kiiresti, kuni suhkur sulab ja karamellistub.

Retsept on Soome autori Hans Välimäki raamatust "Makujen salaisuudet" (Crema catalana), pildi tegi TSHEBURASHKA.

LISA KOMMENTAAR

Jass
postitatud 16.03.2013 20:34

90 kraadises ahjus ei juhtunud 30 min mitte kui midagi... ei saa aru mis valesti läks.