500 g veiseliha või lamba rinnatükki
2 sibulat
2-3 küüslauguküünt
2 sl kontsentreeritud tomatipastat
1 dl riisi
1 dl hapusid ploome
soola ja musta pipart
vett
hakitud peterselli
Pese liha ja lõika väiksemateks tükkideks, arvestades 3-4 lihatükki inimese kohta.
Pane lihatükid potti ja vala peale külm vesi. Kuumuta keemiseni, eemalda vajadusel vahukulbiga vaht.
1,5-2 tunni pärast lisa hakitud sibul, purustatud küüslauk, riis, hapud ploomid, sool ja pipar ning keeda veel 30 minutit.
Kuumuta tomatipüree (või 100 g värskeid tomateid) kergelt võiga ning lisa supile 5-10 minutit enne keetmise lõpetamist.
Serveerimisel puista supile hakitud peterselli.
Retsept on raamatust "Raamat maitsvast ja tervislikust toidust" 1955. Pildi tegi Nami-Nami toimetaja Ilse Metsamaa. Juuresoleva foto saatis kasutaja Kiilike.
Väga hea oli, tegin lambalihaga. Täiendasin selle võrra, et kasutasin tegelikult lambaselga mis küll teeb põhimõtteliselt sama välja (liha kogusega mõtlen siis), et panin 3 kordse koguse riisi (risoto oma) ja tomatipastat sai kahekordne kogus. Kui väga vedelat suppi ei soovi just siis võiks riisi kogus olla kahekordne ja tomatipastat võib ka tegelikult rohkem olla (algsest retseptist). See siis minu arvamine aga see tuli sellest, et kuidagi lahja värvus tundus alguses.
Hartšo-supp ploomidega
Vürtsikas gruusia veise- või lambalihasupp tomatite, küüslaugu, riisi ja hapude ploomidega.