Aserbaidžaani lambalihadolma

Kogus
Valmistusviis
Hautamine
Valmistusaeg
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

500 g pehmet lambaliha

1 dl riisi

1 tk sibulat

400 g viinapuulehti

1 sl võid

2 dl lambakontidest keedetud puljongit

Pealepuistamiseks:

jahvatatud kaneeli

tuhksuhkrut

Juurde:

hapupiima

riivitud küüslauku

soola

Valmistamine

Aja pehme lambaliha läbi hakkmasina.
Lisa keedetud riis, peenestatud sibul ja maitseroheline, maitsesta pipra ja soolaga.
Pese viinapuulehed ja eemalda puine varreosa. Aseta lehed ühe-kahekaupa lauale.
Tõsta igale lehele täidis ja keera kokku nagu tavalised kapsarullid.
Puista rullidele soola ja aseta tihedalt madalasse potti.
Vala peale või ja puljong keedetud puljongit, kata kaanega ja hauta umbes tund aega.
Dolma anna lauale vaagnal.
Eraldi anna lauale hapupiima, mis on segatud riivitud küüslaugu ja soolaga.
Samuti puistatakse toidule peale tuhksuhkruga segatud kaneeli.

LISA KOMMENTAAR