400 g tavalist või pärmi-lehttainast
1 dl ketšupit
1 dl salsa-kastet või magusat tšillikastet
500 g suvikõrvitsat
300 g väikeseid kukeseeni
1-2 (punast) sibulat
150 g riivitud juustu
peotäis hakitud värsket peterselli
ja basiilikut
soola ja musta pipart
Vajadusel tõsta lehttainas paar tundi enne sulama. Rulli kergelt lahti ja laota küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile.
Lõika suvikõrvitsad väikesteks ribadeks või kuubikuteks. Puhasta kukeseened, vajadusel lõika väiksemateks tükkideks. Haki sibul. Kuumuta suvikõrvits, kukeseened ja sibul pannil õlis korralikult läbi, maitsesta julgelt soola-pipraga.
Sega ketšup salsaga ja määri tainale. Laota peale suvikõrvitsa-kukeseenesegu. Peale puista riivitud juust.
Küpseta 220-kraadises ahjus 20-25 minutit, kuni lehttainas on kenasti kuldne. Jahvata peale musta pipart ja lõika pirukas tükkideks.
Idee on ajakirjast Pereköök (juuli 2010), tugevasti mugandatud.
olen teinud väga menukalt,
Maitses kõigile väga. Hea viis kasutada ära suvikõrvitsaid ja anda neile kukeseente abil huvitav maitsenüanss :)
väga-väga mõnus tuli!!
Lisasin veel peekoni ribasid ja mmmm...tõeliselt hea ja mahlakas tuli! :)
Oli sama plaan peekoniga :)
Väga hea pirukas! Kahju, et nii ruttu otsa sai...
Ühes teises ajakirjas (Selver, Suveleht 2014) soovitab retsepti autor Lia Virkus järgmist: * Puista enne ahjupanekut pirukale veel 1-2 dl röstitud sibulahelbeid. * Pirukas maitseb hästi ka ainult suvikõrvitsaga või ainult kukeseentega. * Kasuta meelepärast juustu, hästi sobivad ka tugevama mekiga juustud, nt brõnsa, suluguni, feta, erinevad kitsepiima- ja lambapiimajuustud.
Tasub kindlasti proovimist!
Tehtud suvikõrvitsa-kukeseene-puraviku. Super hea :)
Suvikõrvitsa-kukeseenepirukas
Valmis (pärmi-)lehttainast saad õhulise suvikõrvitsa-kukeseenepiruka eriti kiirelt.