Suvikõrvitsa-kukeseenepirukas

Valmis (pärmi-)lehttainast saad õhulise suvikõrvitsa-kukeseenepiruka eriti kiirelt.

Kogus
kuuele kuni kaheksale
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

400 g tavalist või pärmi-lehttainast

1 dl ketšupit

1 dl salsa-kastet või magusat tšillikastet

500 g suvikõrvitsat

300 g väikeseid kukeseeni

1-2 (punast) sibulat

150 g riivitud juustu

peotäis hakitud värsket peterselli

ja basiilikut

soola ja musta pipart

Valmistamine

Vajadusel tõsta lehttainas paar tundi enne sulama. Rulli kergelt lahti ja laota küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. 

Lõika suvikõrvitsad väikesteks ribadeks või kuubikuteks. Puhasta kukeseened, vajadusel lõika väiksemateks tükkideks. Haki sibul. Kuumuta pannil õlis korralikult läbi, maitsesta julgelt soola-pipraga. 

Sega ketšup salsaga ja määri tainale. Laota peale suvikõrvitsa-kukeseenesegu. Peale puista riivitud juust. 

Küpseta 220-kraadises ahjus 20-25 minutit, kuni lehttainas on kenasti kuldne. Jahvata peale musta pipart ja lõika pirukas tükkideks.

Idee on ajakirjast Pereköök (juuli 2010), tugevasti mugandatud.

LISA KOMMENTAAR

Kuts
postitatud 06.08.2010 12:36

olen teinud väga menukalt,

Martiina
postitatud 16.08.2010 13:10

Maitses kõigile väga. Hea viis kasutada ära suvikõrvitsaid ja anda neile kukeseente abil huvitav maitsenüanss :)

Mai
postitatud 23.07.2012 18:39

väga-väga mõnus tuli!!

Kati
postitatud 28.07.2012 11:38

Lisasin veel peekoni ribasid ja mmmm...tõeliselt hea ja mahlakas tuli! :)

Sweczz
posted on 19.10.2016 15:23

Oli sama plaan peekoniga :)

Vandiste
postitatud 17.10.2013 21:32

Väga hea pirukas! Kahju, et nii ruttu otsa sai...

Pille
postitatud 22.01.2015 12:33

Ühes teises ajakirjas (Selver, Suveleht 2014) soovitab retsepti autor Lia Virkus järgmist: * Puista enne ahjupanekut pirukale veel 1-2 dl röstitud sibulahelbeid. * Pirukas maitseb hästi ka ainult suvikõrvitsaga või ainult kukeseentega. * Kasuta meelepärast juustu, hästi sobivad ka tugevama mekiga juustud, nt brõnsa, suluguni, feta, erinevad kitsepiima- ja lambapiimajuustud.

Astrid Tomišinets
postitatud 04.09.2016 15:08

Tasub kindlasti proovimist!

Tiina Anger
postitatud 08.09.2016 17:34

Tehtud suvikõrvitsa-kukeseene-puraviku. Super hea :)