Suvine kalapirukas

Lehttainapõhjal küpsetatud suitsukalapirukas.

Kogus
kaheksale
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
20 minutit + 25 minutit ahjus
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

400 g lehttainast

Täidis:

400 g puhastatud suitsukala

2 tk talisibulat

0.5 dl hakitud värsket sidrunmelissi

Kate:

250 g mädarõikaga maitsestatud toorjuustu

3 tk muna

1.5 tl karripulbrit

0.5 tl soola

0.5 tl soolavaba ürtidega maitseainesegu

Valmistamine

Vooderda Ø 30 cm pirukavorm tainaga. Laota tainale tükeldatud suitsukala, hakitud sibul ja sidrunmeliss.
Klopi katteained hoolega läbi, kalla täidisele.
Küpseta pirukat 200-kraadise ahju allosas umbes 25 minutit.
Serveeri nt tomati-sibulasalatiga.

Retsept on Soome ajakirjast MAKU (4/2006, Kesäinen kalapiiras)
LISA KOMMENTAAR