Serveeri kisselliga - eriti hästi sobib mustikakissell.
1 dl keetmata pudruriisi
5 dl vett
1-2 dl heledaid rosinaid
1 dl suhkrut või toor-roosuhkrut
400 g kohupiima
3 muna
2 tl vanillisuhkrut
2 dl hapukoort
vormi määrimiseks võid
kisselli
Keeda vee, riisi ja rosinatega riisipuder, lase jahtuda (või kasuta valmiskeedetud riisiputru).
Vahusta munad suhkruga ja lisa koos kohupiima ning hapukoorega jahtunud riisipudrule. Sega ja tõsta võiga määritud ahjuvormi.
Küpseta 200-kraadises ahjus 20-30 minutit, kuni vorm on pealt kaunilt kuldkollane. Retsept on Selveri retseptilehelt. Pildi tegi Nami-Nami toimetaja Ilse Metsamaa.
Kasutasin selles tavalist suhkurt kuna toorroosuhkrut polnud. Parim külmalt.
Kokkamas95 saadetud foto ka:
Riisivorm kohupiimaga
Serveeri kisselliga - eriti hästi sobib mustikakissell.