Kartulivorm kanaga

Soodne ja maitsev vormiroog, kus kasutatakse grillkanakoibi.

Kogus
kuuele
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
20 minutit + 45 minutit ahjus
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

8 suurt kartulit

4 porgandit

2 grillkana koiba

500 ml köögiviljapuljongit (1 kuubik + 5 dl vett)

250 g 10% hapukoort

4 muna

2 dl piima

100 g riivitud juustu

Valmistamine

Koori porgandid ja viiluta. Keeda porgandiviile köögiviljapuljongis 10-15 minutit. 

Koori kartulid, viiluta.

Määri kõrgete servadega ahjuvorm õliga. Lao vormi põhja esimeseks kihiks üks kolmandik kartulitest, siina peale pool eelkeedetud porganditest ja pool tükeldatud grillkanast.

Siis jälle kartul, porgand, kanaliha. Pealmiseks kihiks jäta kartuliviilud.

Klopi munad koos hapukoore ja porgandite keetmisest ülejäänud puljongiga segamini, vala vormi.

Küpseta 200-kraadises ahjus umbes 30-40 minutit.

Puista üle riivitud juustuga ja küpseta veel 5-10 minutit, kuni juust sulab.

Serveeri koos värske salatiga.

Loe veel:

Allikas: Perenaise käsiraamat/Selveri retseptileht.

LISA KOMMENTAAR

Raiko
postitatud 26.04.2025 17:17

Absoluutne kräpp. See koore läga on jube, liiga palju ja vastik süüa. Selle asemel teeks pigem mingi juustukastme moodi asja.