8 suurt kartulit
2 grillkana koiba
500 ml köögiviljapuljongit (1 kuubik + 5 dl vett)
250 g 10% hapukoort
4 muna
2 dl piima
100 g riivitud juustu
Koori porgandid ja viiluta. Keeda porgandiviile köögiviljapuljongis 10-15 minutit.
Koori kartulid, viiluta.
Määri kõrgete servadega ahjuvorm õliga. Lao vormi põhja esimeseks kihiks üks kolmandik kartulitest, siina peale pool eelkeedetud porganditest ja pool tükeldatud grillkanast.
Siis jälle kartul, porgand, kanaliha. Pealmiseks kihiks jäta kartuliviilud.
Klopi munad koos hapukoore ja porgandite keetmisest ülejäänud puljongiga segamini, vala vormi.
Küpseta 200-kraadises ahjus umbes 30-40 minutit.
Puista üle riivitud juustuga ja küpseta veel 5-10 minutit, kuni juust sulab.
Serveeri koos värske salatiga.
Allikas: Perenaise käsiraamat/Selveri retseptileht.
Absoluutne kräpp. See koore läga on jube, liiga palju ja vastik süüa. Selle asemel teeks pigem mingi juustukastme moodi asja.
Kartulivorm kanaga
Soodne ja maitsev vormiroog, kus kasutatakse grillkanakoibi.