Ungari kohupiimakook

Koheva kattega kohupiimakook.

Kogus
kaheteistkümnele
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
20 minutit + 40 minutit ahjus
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

Põhi:

120 g võid

1 dl suhkrut

2 munakollast

1 dl hapukoort

3 dl nisujahu

1 tl küpsetuspulbrit

Täidis:

2 muna + 1 munakollane

1.5 dl suhkrut

1 kuhjaga tl vanillisuhkrut

600 g kohupiima

2 dl hapukoort

50 g rosinaid

1 sidruni riivitud koor

Kate:

3 muna valget

1,5 dl tuhksuhkrut

Valmistamine

PÕHI:
Vahusta toasoe või suhkruga, lisa ükshaaval munakollased ja hapukoor. Sega küpsetuspulber jahuga ja lisa tainale. Kata 24x34 cm ahjuvorm küpsetuspaberiga ja seejärel tainaga. Torka taina sisse kahvliga augud. Eelküpseta 200-kraadises ahjus 10 minutit.

TÄIDIS:
Täidise jaoks vahusta munakollased suhkru ja vanillisuhkruga, lisa kohupiim, hapukoor, rosinad ja riivitud sidrunikoor. Sega kõik segamini. Viimasena lisa vahustatud munavalged. Sega õrnalt läbi ja laota tainale.
Küpseta ahjus veel 20 minutit

KATE:
Samal ajal vahusta katte jaoks munavalged kõvaks valgeks vahuks, lisa vähehaaval tuhksuhkur ja vahusta segamini. Tõsta küpsele kohupiimakihile ja küpseta veel ahjus 5-10 minutit, kuni munavalgekate saab kerge kuldse jume.

Loe veel:

Selveri retseptilehe retsept. Pildi tegi SPIDUR.

LISA KOMMENTAAR

elina
postitatud 13.09.2010 13:49

päris uhke kohupiimakook tuli. mina neid kohupiimasisusse minevaid mune eraldi ei vahustanud. eraldasin kolm munavalget ära, mis peale läksid ja ülejäänud munad vahustasin suhkruga kohevaks. natuke valmistas peavalu see vormi suurus, aga saime ikka hakkama.

Triinu
postitatud 04.06.2018 18:52

Mitu munakollast, -valget täidisesse ja kattesse panna tuleb?

Pille
postitatud 01.07.2018 09:26

Triinu, mingi trükikurat oli siin vahepeal tegutsenud. Nüüd peaks retsept jälle korras olema!