120 g võid
1 dl suhkrut
1 dl hapukoort
3 dl nisujahu
1 tl küpsetuspulbrit
Täidis:2 muna + 1 munakollane
1.5 dl suhkrut
1 kuhjaga tl vanillisuhkrut
600 g kohupiima
2 dl hapukoort
50 g rosinaid
1 sidruni riivitud koor
Kate:3 muna valget
1,5 dl tuhksuhkrut
PÕHI:
Vahusta toasoe või suhkruga, lisa ükshaaval munakollased ja hapukoor. Sega küpsetuspulber jahuga ja lisa tainale. Kata 24x34 cm ahjuvorm küpsetuspaberiga ja seejärel tainaga. Torka taina sisse kahvliga augud. Eelküpseta 200-kraadises ahjus 10 minutit.
TÄIDIS:
Täidise jaoks vahusta munakollased suhkru ja vanillisuhkruga, lisa kohupiim, hapukoor, rosinad ja riivitud sidrunikoor. Sega kõik segamini. Viimasena lisa vahustatud munavalged. Sega õrnalt läbi ja laota tainale.
Küpseta ahjus veel 20 minutit
KATE:
Samal ajal vahusta katte jaoks munavalged kõvaks valgeks vahuks, lisa vähehaaval tuhksuhkur ja vahusta segamini. Tõsta küpsele kohupiimakihile ja küpseta veel ahjus 5-10 minutit, kuni munavalgekate saab kerge kuldse jume.
Selveri retseptilehe retsept. Pildi tegi SPIDUR.
päris uhke kohupiimakook tuli. mina neid kohupiimasisusse minevaid mune eraldi ei vahustanud. eraldasin kolm munavalget ära, mis peale läksid ja ülejäänud munad vahustasin suhkruga kohevaks. natuke valmistas peavalu see vormi suurus, aga saime ikka hakkama.
Mitu munakollast, -valget täidisesse ja kattesse panna tuleb?
Triinu, mingi trükikurat oli siin vahepeal tegutsenud. Nüüd peaks retsept jälle korras olema!
Ungari kohupiimakook
Koheva kattega kohupiimakook.