Väikesed spargliomletid

Muffinivormides küpsetatud väikesed omletid rohelise spargliga. Sobivad hästi hommikusele brunchi-lauale.
Proovi siin näiteks leedukate 12 kuud laagerdunud mahedamaitselist Džiugas juustu.

Kogus
12 tk
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

12 rohelist saledamat sparglit

6 suurt muna

5-6 sl kohvikoort või piima või vett

5 sl riivitud juustu (nt 12 kuud laagerdunud Džiugas juust)

4 sl hakitud talisibulat (valge osa)

soola ja musta pipart

1 sl õli vormide määrimiseks

Valmistamine

Pese rohelised sparglivarred, murra varre puine ots ära. Keeda paar minutit soolaga maitsestatud vees, siis kasta kiiresti korraks külma vette ning nõruta hoolega. Jahuta.

Sega kausis munad, vedelik (vesi, piim või rõõsk koor), riivitud parmesan, hakitud talisibul ja maitseained vispliga läbi.

Pintselda silikoonist muffinivormid õliga, jaota munasegu vormidesse.

Lõika sparglid paari sentimeetristeks juppideks ning aseta igale portsjonile ühe spargli jagu sparglitükke ("nupud" jäta kaunistamiseks).

Küpseta 180-kraadises ahjus 20-25 minutit, kuni omletikesed on kohevaks ja kuldseks küpsenud. (Soovi korral pruunista pealt grillelemendi all))

Võta omletikesed vormidest ettevaatlikult välja ning aseta vaagnale. Kaunista spargliotstega, riivi peale veidi parmesani ja serveeri.



Pildi tegi Juta Kübarsepp.

LISA KOMMENTAAR