Tuunikalatäidisega tuuletaskud

Juustu-keedutainast väikesed küpsetised tuunikalatäidisega.

Kogus
40 tk
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Suupiste
Lisategevused

Koostisosad

Keedutainas:

2 dl vett

100 g võid

0.5 tl soola

2 dl nisujahu

3 muna

75 g riivitud tugevamaitselist juustu (nt Gouda)

Täidis:

1 tuubitäis Abba tuunikalapasteeti (145 g)

4 sl paksemat hapukoort

pool rohelist kurki

Valmistamine

Kuumuta vesi, või ja sool potis keemiseni. Tõsta pott tulelt ja sega korraga juurde jahu. Sega, kuni vedelik on jahu sisse imendunud.
Pane pott uuesti tulele ning kuumuta pidevalt puulusikaga segades, kuni tainas poti külgedelt lahti lööb.
Tõsta pott jälle tulelt, lase veidike jahtuda. Klopi või mikserda ükshaaval juurde munad, siis sega juurde riivitud juust.
Tõsta tainast teelusika abil küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile tainapallid.
Küpseta 180-kraadise ahju keskosas umbes 30 minutit. ÄRA AHJUUST KÜPSETAMISE AJAL AVA!
Sega tuunikalapasteet ja hapukoor omavahel, pane segu kondiitrikoti sisse.
Lõika jahtunud tuuletaskud pooleks, täida tuunikalakreemiga. Kaunista kurgiviiluga ja serveeri.

Retseptiidee on Soome ajakirjast Ruokamaailma (5/2010).
LISA KOMMENTAAR

kiisumiisu
postitatud 06.06.2010 22:06

väga maitsvad juustused tuuletaskud - mina pakkusin lastele neid juustuküpsistena, ilma täidiseta