Räime-kartulivorm mädarõikaga

Rohkelt mädarõikaga maitsestatud räimeroog. Mugav ja toitev roog, milles saab ära kasutada eelmisest söögikorrast jäänud kartuleid.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

600 g värsket räime

soola ja musta pipart

3 keedetud kartulit

1 sibul

100 g mädarõigast

1-1.5 dl rõõska koort

värsket tilli

vormi määrimiseks võid

Serveerimiseks:

keedetud muna soovi korral

Valmistamine

Puhasta kalad ning eemalda räimedelt selgroog ja seljauim. Maitsesta fileed mõlemalt poolt soola ja pipraga. Tükelda kartul ja sibul viiludeks.

Määri küpsetusvormi põhi ja ääred võiga.

Tõsta iga filee peale 0.5 tl mädarõigast ning murra siis pooleks. Laota need vaheldumisi kartulite ja sibulalõikudega vormi.
Vala peale rõõsk koor.

Küpseta 180-kraadises ahjus 20-25 minutit.

Serveeri rohkete ürtide ja soovi korral ka peeneks hakitud keedumunaga.

Nipid ja soovitused:

  • Laktoosivaba versiooni jaoks kasuta laktoosivaba rõõska koort ja võid.

Kaie Mei retsept ilmus ajakirjas Oma Maitse (aprill 2010). Pildi tegi Juta Kübarsepp.

LISA KOMMENTAAR

Evelinan
postitatud 27.10.2014 22:23

Väga maitsev. Meeldis, et see on pigem räimevorm kartuliga kui kartulivorm räimega. Mädarõigas ja till on hea kooslus.