Gnocchi Florentine

Florentine tähistab kulinaarias spinati ja juustukastme lisandiga roogi. Siin on need lisandid gnocchi-kartuliklimpide juures.

Kogus
kahele kuni kolmele
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

400-500 g gnocchi'sid (itaalia klimpe)

100-200 g värsket spinatit (väiksemaid lehti)

2 sl õli

2 sl nisujahu

4 dl piima

riivitud muskaatpähklit

soola ja musta pipart

100 g riivitud juustu

Valmistamine

Kuumuta potis soolaga maitsestatud vesi keemiseni. Lisa gnocchi-klimbid ning keeda 3-4 minutit (või vastavalt pakendi juhistele), kuni gnocchi pinnale kerkivad.

Pane spinat koos vähese veega pannile, kuumuta mõned minutid, kuni spinat "närtsib". Loputa kiiresti külma vee all ja suru kuivaks. Kui kasutad suuri spinatilehti, siis haki need väiksemaks.

Määri paraja suurusega ahjuvorm kergelt õliga, laota gnocchi-klimbid vormi. Laota peale spinat.

Valmista bešamellkaste. Kuumuta potis õli, lisa jahu ja prae segades minut aega. Lisa vähehaaval piim, kastet hoolega segades, et jahuklimpe ei tekiks. Kuumuta segades, kuni kaste kergelt pakseneb.

Maitsesta soola, pipra ja riivitud muskaatpähkliga, siis sega juurde riivitud juust. Kalla juustukaste vormi spinati ja kartuliklimpide peale (vt fotot).

Küpseta 220-kraadises ahjus 10-15 minutit, kuni roog on pealt kaunilt kuldne.

Nipid ja soovitused:

  • Juustuks sobib hästi näiteks Appenzelleri juust või mõni muu Šveitsi juust. 

Hea teada:

LISA KOMMENTAAR