400-500 g gnocchi'sid (itaalia klimpe)
100-200 g värsket spinatit (väiksemaid lehti)
2 sl õli
2 sl nisujahu
4 dl piima
riivitud muskaatpähklit
soola ja musta pipart
100 g riivitud juustu
Kuumuta potis soolaga maitsestatud vesi keemiseni. Lisa gnocchi-klimbid ning keeda 3-4 minutit (või vastavalt pakendi juhistele), kuni gnocchi pinnale kerkivad.
Pane spinat koos vähese veega pannile, kuumuta mõned minutid, kuni spinat "närtsib". Loputa kiiresti külma vee all ja suru kuivaks. Kui kasutad suuri spinatilehti, siis haki need väiksemaks.
Määri paraja suurusega ahjuvorm kergelt õliga, laota gnocchi-klimbid vormi. Laota peale spinat.
Valmista bešamellkaste. Kuumuta potis õli, lisa jahu ja prae segades minut aega. Lisa vähehaaval piim, kastet hoolega segades, et jahuklimpe ei tekiks. Kuumuta segades, kuni kaste kergelt pakseneb.
Maitsesta soola, pipra ja riivitud muskaatpähkliga, siis sega juurde riivitud juust. Kalla juustukaste vormi spinati ja kartuliklimpide peale (vt fotot).
Küpseta 220-kraadises ahjus 10-15 minutit, kuni roog on pealt kaunilt kuldne.
Gnocchi Florentine
Florentine tähistab kulinaarias spinati ja juustukastme lisandiga roogi. Siin on need lisandid gnocchi-kartuliklimpide juures.