Röstitud maguskartuliviilud küüslaugu ja Parmesaniga

Väga mõnus iseseisev roog või lisand mõne grillitud liha kõrvale.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

2 suuremat maguskartulit e. bataati

3 sl sulatatud võid

80 g riivitud Parmesani või muud kõvemat juustu

0,5 tl värskelt jahvatatud musta pipart

1 sl peenelt hakitud küüslauku või küüslaugupulbrit

1 tl soola

1 sl Itaalia ürdisegu (nt pitsamaitseainet)

hakitud värsket peterselli või murulauku

Soovi korral:

krõbedaks praetud suitsupeekonit

Valmistamine

Kuumuta ahi 200 ºC. Kata ahjuplaat küpsetuspaberiga või piserda oliiviõliga.

Sega väikeses kausis parmesan, küüslauk, sool, pipar ja Itaalia maitseainesegu.

Pese maguskartulid hoolega, soovi korral koori. Lõika terava noaga või nn köögimandoliiniga võimalikult õhukesteks viiludeks. Laota maguskartulikettad ahjuplaadile, servad kergelt kohakuti. 

Pintselda sulavõiga ja puista ühtlase kihina peale juustu-küüslaugusegu. 

Küpseta 200-kraadises ahjus u 25-30 minutit, kuni maguskartuliviilud on küpsed ja kergelt krõbedad.

Soovi korral küpseta samal ajal peekon krõbedaks, nõruta liigne rasv köögipaberil ja soovi korral lõika väiksemateks tükkideks. 

Võta maguskartuliviilud ahjust välja, puista peale hakitud maitseroheline ja soovi korral ka peekon ning serveeri. 

Allikas: EatWell101. Nami-Nami versioon ilmus ka ajakirjas Kodu & Aed, pildi tegi Juta Kübarsepp.

LISA KOMMENTAAR

Reelika Ulla
postitatud 02.02.2021 19:31

Tegin seda täna, megahea, küüslauku lisasin mitmekordselt :)

Külli Lessok
postitatud 30.11.2021 19:42

Sai nii kähku otsa, et soliidset "taldrikul pilti" ei jõudnudki teha!