50 g kookoshelbeid
3 dl 35% rõõska koort
3 dl piima
50 g demerara pruuni suhkrut
50 g fariinsuhkrut
6 suurt munakollast
1-2 sl tumedat rummi soovi korral
Rösti kookoshelbed paksupõhjalises potis kergelt kuldseks (ära põhja kõrveta!). Lisa potti piim, vahukoor ja suhkrud. Kuumuta aeglaselt keemiseni, siis keeda 2 minutit. Võta pott tulelt ning lase 20-30 minutit maitsestuda.
Vahusta munarebud tugevaks vahuks. Nirista edasi vahustades juurde soe koore-piima-suhkrusegu. Kalla kõik uuesti pott ning kuumuta keskmisel kuumusel pidevalt segades, kuni segu pakseneb (vt teist fotot - kui puulusikal olevale kastmele sõrmega triip tõmmata ja see kinni ei valgu, on kaste parajalt paks).
Kurna segu läbi sõela (see on vajalik kookoshelveste kättesaamiseks) ning pane vähemalt 4-6 tunniks külmkappi jahtuma.
Sega soovi korral juurde rumm. Töötle jahtunud segu jäätisemasinas sobiva paksusega jäätiseks.
Inspiratsioon David Lebovitzilt.
Miks kookoshelbeid tuleb röstida, kas see tugevdab maitset?
Kas ma saan õigesti aru, et kookoshelbed tuleb välja kurnata? Mis juhtub, kui need jäätise sisse jätta?
Jah, kookoshelveste röstimine muudab maitset ning pärast kurnatakse kookoshelbed välja, et jäätis oleks siidisema ja ühtlasema tekstuuriga!
Hea, tugeva (röstitud) kookosemaitsega jäätis.
Mina jätan kookoshelbed sisse- väga mõnus koos nendega süüa!
Kookosejäätis
Röstitud kookoshelvestega maitsev jäätis. Rummi lisamine ei ole kohustuslik.