Kookosejäätis

Röstitud kookoshelvestega maitsev jäätis. Rummi lisamine ei ole kohustuslik.

Kogus
kuuele
Valmistusviis
Sügavkülmutamine
Valmistusaeg
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

50 g kookoshelbeid

3 dl 35% rõõska koort

3 dl piima

50 g demerara pruuni suhkrut

50 g fariinsuhkrut

6 suurt munakollast

1-2 sl tumedat rummi soovi korral

Valmistamine

Rösti kookoshelbed paksupõhjalises potis kergelt kuldseks (ära põhja kõrveta!). Lisa potti piim, vahukoor ja suhkrud. Kuumuta aeglaselt keemiseni, siis keeda 2 minutit. Võta pott tulelt ning lase 20-30 minutit maitsestuda.

Vahusta munarebud tugevaks vahuks. Nirista edasi vahustades juurde soe koore-piima-suhkrusegu. Kalla kõik uuesti pott ning kuumuta keskmisel kuumusel pidevalt segades, kuni segu pakseneb (vt teist fotot - kui puulusikal olevale kastmele sõrmega triip tõmmata ja see kinni ei valgu, on kaste parajalt paks).

Kurna segu läbi sõela (see on vajalik kookoshelveste kättesaamiseks) ning pane vähemalt 4-6 tunniks külmkappi jahtuma. 

Sega soovi korral juurde rumm. Töötle jahtunud segu jäätisemasinas sobiva paksusega jäätiseks.

Inspiratsioon David Lebovitzilt.

LISA KOMMENTAAR

Mari-Liis
postitatud 15.04.2010 10:38

Miks kookoshelbeid tuleb röstida, kas see tugevdab maitset?

Kai
postitatud 16.04.2010 09:10

Kas ma saan õigesti aru, et kookoshelbed tuleb välja kurnata? Mis juhtub, kui need jäätise sisse jätta?

Pille @ Nami-nami
postitatud 16.04.2010 19:05

Jah, kookoshelveste röstimine muudab maitset ning pärast kurnatakse kookoshelbed välja, et jäätis oleks siidisema ja ühtlasema tekstuuriga!

Tiina
postitatud 28.10.2013 21:40

Hea, tugeva (röstitud) kookosemaitsega jäätis.

Kaia
postitatud 18.08.2017 14:06

Mina jätan kookoshelbed sisse- väga mõnus koos nendega süüa!