500 g itaalia gnocchi klimpe
Kaste:1 sl oliiviõli
1 sibul
2 tl soolas säilitatud kappareid
2 anšoovisefileed õlis
400 g purk konservitud purustatud tomatit
näputäis või kaks tšillihelbeid
suur peotäis musti oliive
peotäis hakitud värsket siledalehist peterselli
soola ja musta pipart
soovi korral riivitud parmesani
Haki sibul, küüslauk ja anšoovised. Eemalda oliividest kivi ning lõika oliivid pooleks või viiludeks. Loputa kapparid soolast puhtaks, nõruta.
Kuumuta potis õli, lisa sibul ja prae 5 minutit keskmisel kuumusel.
Lisa küüslauk, anšoovised, oliivid, kapparid, tšillihelbed ja purustatud tomatid. Maitsesta soola-pipraga. Kuumuta keskmisel kuumusel aeg-ajalt segades 15-20 minutit, kuni kaste pakseneb.
Samal ajal kuumuta teises potis vesi keemiseni, lisa veidi soola. Lisa gnocchi-klimbid ja keeda 2-3 minutit, kuni klimbid pinnale kerkivad. Kalla vesi ära, nõruta gnocchi veidi kuivemaks ning sega kastme hulka.
Kuumuta läbi, puista peale petersell ja serveeri. Soovi korral riivi peale parmesani.
Gnocchi-klimbid puttanesca-kastmega
Väikesed Itaalia kartuliklimbikesed tugevamaitselise tomati-oliivi-kappari-anšoovisekastmega.