Gnocchi-klimbid puttanesca-kastmega

Väikesed Itaalia kartuliklimbikesed tugevamaitselise tomati-oliivi-kappari-anšoovisekastmega.

Kogus
kahele
Valmistusviis
Keetmine/kuumutamine
Valmistusaeg
30 minutit
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

500 g itaalia gnocchi klimpe

Kaste:

1 sl oliiviõli

1 sibul

2 küüslauguküünt

2 tl soolas säilitatud kappareid

2 anšoovisefileed õlis

400 g purk konservitud purustatud tomatit

näputäis või kaks tšillihelbeid

suur peotäis musti oliive

peotäis hakitud värsket siledalehist peterselli

soola ja musta pipart

soovi korral riivitud parmesani

Valmistamine

Haki sibul, küüslauk ja anšoovised. Eemalda oliividest kivi ning lõika oliivid pooleks või viiludeks. Loputa kapparid soolast puhtaks, nõruta.

Kuumuta potis õli, lisa sibul ja prae 5 minutit keskmisel kuumusel. 

Lisa küüslauk, anšoovised, oliivid, kapparid, tšillihelbed ja purustatud tomatid. Maitsesta soola-pipraga. Kuumuta keskmisel kuumusel aeg-ajalt segades 15-20 minutit, kuni kaste pakseneb.

Samal ajal kuumuta teises potis vesi keemiseni, lisa veidi soola. Lisa gnocchi-klimbid ja keeda 2-3 minutit, kuni klimbid pinnale kerkivad. Kalla vesi ära, nõruta gnocchi veidi kuivemaks ning sega kastme hulka.

Kuumuta läbi, puista peale petersell ja serveeri. Soovi korral riivi peale parmesani.

LISA KOMMENTAAR