Vürtsidega hautatud šampinjonid

Gruusia retsept (šoko aražanit). Aeglaselt koos põnevate vürtsidega hautatud šampinjonid koorekastmes. Roa valmistamiseks sobivad kõige paremini veidi suuremad šampinjonid - need ei haudu liiga väikeseks.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Hautamine
Valmistusaeg
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

500 g šampinjone

1 sl võid

0.5 tl soola

purustatud musta pipart

2 dl 35% rõõska koort

6 tera musta pipart

3 nelki

2 loorberilehte

tükike kaneelikoort

suur peotäis hakitud värsket peterselli

suur peotäis hakitud värsket tilli

Valmistamine

Pese šampinjonid, nõruta hoolega ja lõika paksudeks viiludeks. Kuumuta potis või, lisa seened. Maitsesta soola-pipraga, siis kuumuta paar minutit. 

Lisa rõõsk koor. Lisa marlikotike, kus on pipraterad, nelk, loorberilehed ja kaneel. Kuumuta tasasel tulel aeg-ajalt segades umbes 45 minutit, kuni rõõsk koor on kokku keenud.

Eemalda marlikotike, lisa hakitud värsked ürdid ja serveeri soojalt.

Valmist roast tegi pildi Merilin.

LISA KOMMENTAAR

Elis
postitatud 19.03.2010 16:40

Üks parimaid roogasid seentest, mis saanud olen. Nii mõnusalt koorene ja vürtsid annavad suurepärase maitselisa.

zoozi
postitatud 05.04.2010 15:11

Valmistamise käigus käisid nii lapsed kui ka meees köögis uudistamas,et mis see nii hästi lõhnab.Maitses ka hea.

Itakene
postitatud 05.05.2010 23:54

Tõeliselt maitsev! :) Kiitis ka mu mees, kes seentest suurt ei arva.

e.
postitatud 30.03.2014 11:51

Milliseid šampinjone kasutada? Kas neid sinises pakendis (Leedu) omasid?

Perekooli Kägu
postitatud 30.06.2017 12:50

See oli ka mõttetu.