Punased oad ürtidega Gruusia moodi e. lobio mtsvanilit

"Lobio" tähistab Gruusia köögis erinevaid oaroogi. See siin on üsna minimalistlik versioon.

Kogus
neljale kuni kuuele
Valmistusviis
Keetmine/kuumutamine
Valmistusaeg
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

250 g kuivatatud punaseid ube või 2 purki konservube

vett ja soola ubade keetmiseks

Serveerimiseks:

6 sl oliiviõli

2 sl punast veiniäädikat

1 tl uhmris peenestatud koriandriseemneid

2-3 dl hakitud värsket maitserohelist - nt

koriandrit

peterselli

basiilikut

tilli

estragoni

soola

musta pipart

Valmistamine

Pane punased oad eelmisel õhtul külma veega likku.

Järgmisel päeval nõruta ja loputa oad, pane värske veega potti, lisa teelusikatäis soola. Kuumuta keemiseni ning keeda tasasel tulel umbes tund aega, kuni oad on pehmed. Nõruta.

Sega veel soojade ubade hulka ülejäänud ained, maitsesta soola-pipraga.

Serveeri toasoojalt.

Nipid ja soovitused:

  • Kui kasutad konservube, siis nõruta ja loputa need ning kuumuta potis vees või mikroahjus enne maitseainete lisamist.
LISA KOMMENTAAR