Tummine chowder-tüüpi supp külmsuitsulõhest. Hea võimalus suitsulõhejääkide ärakasutamiseks :)
lusikatäis võid
1 tk hakitud sibulat
750 g kartulit
5 dl kanapuljongit
5 dl piima
350 g ribadeks lõigatud suitsulõhet
peotäis hakitud värsket peterselli
sidrunit
soola ja musta pipart
Haki sibul. Lõika kartulid kuubikuteks.
Kuumuta potis või, prae sibul pehmeks. Siis lisa kartulikuubikud, kanapuljong ja piim.
Kuumuta keemiseni, siis keeda tasasel tulel, kuni kartul on täiesti pehme.
Lisa suitsulõhetükid ja petersell, maitsesta korralikult.
Kuumuta läbi, maitsesta sidrunimahlaga. Retsept on Briti ajakirjast BBC Olive (Smoked Salmon Chowder).
Suitsulõhesupp
Tummine chowder-tüüpi supp külmsuitsulõhest. Hea võimalus suitsulõhejääkide ärakasutamiseks :)