Suitsulõhesupp

Tummine chowder-tüüpi supp külmsuitsulõhest. Hea võimalus suitsulõhejääkide ärakasutamiseks :)

Kogus
neljale
Valmistusviis
Keetmine/kuumutamine
Valmistusaeg
30 minutit
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

lusikatäis võid

1 tk hakitud sibulat

750 g kartulit

5 dl kanapuljongit

5 dl piima

350 g ribadeks lõigatud suitsulõhet

peotäis hakitud värsket peterselli

sidrunit

soola ja musta pipart

Valmistamine

Haki sibul. Lõika kartulid kuubikuteks.

Kuumuta potis või, prae sibul pehmeks. Siis lisa kartulikuubikud, kanapuljong ja piim.

Kuumuta keemiseni, siis keeda tasasel tulel, kuni kartul on täiesti pehme.

Lisa suitsulõhetükid ja petersell, maitsesta korralikult.

Kuumuta läbi, maitsesta sidrunimahlaga.

Retsept on Briti ajakirjast BBC Olive (Smoked Salmon Chowder).

LISA KOMMENTAAR