Suitsukalasupp maisiga

Tummine piimapõhine supp peekoni, suitsukala ja magusmaisiga (nn chowder). Kõrvale paku krõbeda koorikuga nisuleiba.

Kogus
kahele
Valmistusviis
Keetmine/kuumutamine
Valmistusaeg
30 minutit
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

võid

2 viilu läbikasvanud peekonit

1 hakitud sibul

5 dl piima

2-3 kartulit väikeste kuubikutena

300 g (külmutatud) suitsutatud kiltturska

140 g külmutatud maisi

hakitud värsket peterselli

Valmistamine

Kuumuta või suures potis. Lisa hakitud peekon ja prae, kuni peekon pruunistub kergelt.
Lisa hakitud sibul ja prae pehmenemiseni.
Lisa piim ning kartulikuubikud. Kuumuta keemiseni ja keeda 5 minutit.
Lisa suitsukalafileed ning keeda tasasel tulel veel 10 minutit. Nüüd peaks kala sulanud olema ning saad selle kahvliga tükkideks murda.
Sega juurde mais, keeda veel paar minutit, kuni kala on küps ja mais läbi kuumenenud.
Puista peale hakitud petersell ning serveeri.

Retsept on Briti ajakirjast BBC Good Food (). Pildi tegi KARDEMON.

LISA KOMMENTAAR

Kardemon
postitatud 06.04.2010 15:19

Ma kasutasin hõbeheiki ja räime. Kogused võtsin tegelikult umbes.. Mina soola-pipart juurde ei pannudki.. ja kui hiljem mõtlema hakkasin, et see oli piimasupp, siis olin eriti rõõmus, et mulle maitses. Soolane piimasupp on seni olnud ikka välistatud!