3 porrut (valget ja heledat osa)
1 sibul
3 kartulit
4 dl piima
4 dl köögiviljapuljongit
500 g luude ja nahata suitsutatud kiltturska e. pikšat või muud suitsukala
200 g keedetud kooritud krevette
väike kimp värsket peterselli
Lõika sibul ja porru viiludeks. Kuumuta suures potis veidi võid, lisa sibul-porru ja hauta 5 minutit, kuni sibul pehmenema hakkab.
Lisa kooritud ja tükeldatud kartulid, piim ja köögiviljapuljong. Kuumuta keemiseni, siis alanda kuumust, kata pott kaanega ning keeda tasasel tulel 10-15 minutit, kuni kartulid on pehmed.
Lõika suitsutursk väikesteks tükkideks, lisa koos krevettidega supile ja kuumuta 2-3 minutit, kuni kala ja krevetid on kuumad.
Maitsesta, lisa hakitud petersell. Serveeri supikaussidest, kõrvale paku krõbedakoorelist leiba.
Retsept on Briti ajakirjast BBC Good Food (Smoked Haddock Chowder). Pildi tegi ANIITRAM.
Tummine saab see supp tõesti, mina panin vedelikku isegi veidi rohkem. Aga maitseb väga-väga hästi :)
Väga maitsev supp tõesti! Mugandasin küll koguseid ja lisasin ka lillkapsast, brokolit ning merevaiku, kuid ilmselt kõige olulisem (porru, suitsutursk ja piim) annab ikka sama maitse kokku.
Tummine suitsutursasupp krevettidega
Tummine piimasupp kala ja krevettidega. Supipõhja võid varem valmis teha ja hiljem soojendada, aga krevetid lisa vahetult enne serveerimist.