Tummine suitsutursasupp krevettidega

Tummine piimasupp kala ja krevettidega. Supipõhja võid varem valmis teha ja hiljem soojendada, aga krevetid lisa vahetult enne serveerimist.

Kogus
kuuele
Valmistusviis
Keetmine/kuumutamine
Valmistusaeg
30 minutit
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

võid

3 porrut (valget ja heledat osa)

1 sibul

3 kartulit

4 dl piima

4 dl köögiviljapuljongit

500 g luude ja nahata suitsutatud kiltturska e. pikšat või muud suitsukala

200 g keedetud kooritud krevette

väike kimp värsket peterselli

Valmistamine

Lõika sibul ja porru viiludeks. Kuumuta suures potis veidi võid, lisa sibul-porru ja hauta 5 minutit, kuni sibul pehmenema hakkab.

Lisa kooritud ja tükeldatud kartulid, piim ja köögiviljapuljong. Kuumuta keemiseni, siis alanda kuumust, kata pott kaanega ning keeda tasasel tulel 10-15 minutit, kuni kartulid on pehmed.

Lõika suitsutursk väikesteks tükkideks, lisa koos krevettidega supile ja kuumuta 2-3 minutit, kuni kala ja krevetid on kuumad.

Maitsesta, lisa hakitud petersell. Serveeri supikaussidest, kõrvale paku krõbedakoorelist leiba.

Retsept on Briti ajakirjast BBC Good Food (Smoked Haddock Chowder). Pildi tegi ANIITRAM.

LISA KOMMENTAAR

Aniitram
postitatud 13.03.2010 21:51

Tummine saab see supp tõesti, mina panin vedelikku isegi veidi rohkem. Aga maitseb väga-väga hästi :)

Pille
postitatud 19.01.2024 12:50

Martiina tehtud pilt ka:

Marju
postitatud 19.03.2010 20:24

Väga maitsev supp tõesti! Mugandasin küll koguseid ja lisasin ka lillkapsast, brokolit ning merevaiku, kuid ilmselt kõige olulisem (porru, suitsutursk ja piim) annab ikka sama maitse kokku.