Vaesed rüütlid Hans Välimäki moodi

Tuntud soome koka versioon praetud saiadest :)

Kasuta võimalikult kvaliteetset saia (nt Poodiumi saia).

Kogus
neljale
Valmistusviis
Praadimine
Valmistusaeg
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

8 suurt ja paksu viilu saia

1 tl vanillisuhkrut

0.5 dl suhkrut

2 muna

2 dl 35% rõõska koort

1 tl jahvatatud kaneeli

1 tl jahvatatud kardemoni

Serveerimiseks:

moosi

jäätist

Valmistamine

Klopi munad kahvliga katki, sega juurde tavaline ja vanillisuhkur, kaneel ja kardemon ning rõõsk koor.

Kasta saiaviilud munasegusse, siis prae kuumal pannil võis krõbedaks ja kuldkollaseks.

Serveeri moosi ja vanillijäätisega.

Retsept on mugandatud Hans Välimäki raamatust "Makujen Salaisuudet". Pildi tegi Kaare.

LISA KOMMENTAAR

liilia
postitatud 28.06.2010 17:22

minul olid ilmselt õhemad saiaviilud, aga praadisin selle seguga ära 10 saia. aga maitsesid tõesti väga hästi, tänu kardemonile meenutasid magusaid saiakesi.

Pille
postitatud 22.08.2016 08:44

Liilia saadetud foto:

Hexy
postitatud 11.02.2011 23:11

Väga head !!!

Pille
postitatud 22.08.2016 08:47

Me teemegi nüüd juba aastaid "vaeseid rüütleid" selle retsepti järgi ehk siis kasutame piima asemel vahukoort ning lisame kindlasti ka kaneeli ja kardemoni!

Kaare
postitatud 13.12.2016 16:09

Ülimaitsvad!