Katukatu Kokaõpilane 2014-09-24 19:23:18 |
Tere, Küsimus kokkajatele, on teil soovitada suupisteid, mida eelmisel päeval sobib täiesti valmis teha? Pidulikuks sündmuseks on hästi mitteformaalne pulm, kus peale registreerimist on vastuvõtt vahuveini ja suupistetega ja neid viimaseid toovad külalised kaasa. Samal päeval ei jõua teha ja pähe tulevad ainult juustu-tuuleoad. Ideed on teretulnud! | |
Zapxpxau Abikokk 2014-09-24 20:59:20 |
Tuuletaskud, lavaširullid, näkileivakesed, täidetud munad, täidetud tomatid, minivõileivad, tikuvõileivad (lihtsalt ajad asjad tiku otsa, mis koos hästi maitsevad). Jne. Poes on ka neid valmis muretainakorvikesi, mida hea lihtne täita on. | |
Katukatu Kokaõpilane 2014-09-25 11:53:49 |
Igasugused täidetud ja määrdega asjad ei püsi minu arvates esinduslikud kui need 16 tundi enne valmis teha, tuuletaskud lähevad maru pehmeks, sama lugu on korvikestega ja tiku võileiva määre imbub sisse, maitsed sulanduvad. Tomat ehk sobiks, aga see on liiga happeline vahuveini juurde. Aga ehk lavashi rulle ananv teha kui igasugune roheline ja aedvili välja jätta ja kuivemat sorti määre teha. Aitäh idee eest! | |
Ilse Abikokk 2014-09-25 13:08:44 |
Aga võileivatort võiks äkki sobida. Üks asi teha ja paljud neist peavad just seisma. Saab uhke ja väärilise teha :) | |
Ilse Abikokk 2014-09-25 13:11:37 |
Katukatu:
Ja no siit http://www.nami-nami.ee/Board/Forum/ViewTopic/2492 võiks ju küll midagi leida. Kasvõi needsamad rukkinööbid
need on ka järgmisel päeval täitsa ok, katsetatud ;)
Tere, Küsimus kokkajatele, on teil soovitada suupisteid, mida eelmisel päeval sobib täiesti valmis teha? Pidulikuks sündmuseks on hästi mitteformaalne pulm, kus peale registreerimist on vastuvõtt vahuveini ja suupistetega ja neid viimaseid toovad külalised kaasa. Samal päeval ei jõua teha ja pähe tulevad ainult juustu-tuuleoad. Ideed on teretulnud! |
|
Zapxpxau Abikokk 2014-09-25 13:12:58 |
Kõik oleneb täidisest, kui ei ole nii vedel täidis, siis ei imbu ka korvikesed läbi. Üks nipp on ka selline, et korvikesed munaga pintseldada, ahjust läbi ja lasta jahtuda. Muna toimib siis kaitsekihina ega lase täidisel tainasse imbuda. Tikuvõileibadel ei pea ju üldse määret olemagi, need on lihtsalt tiku otsa aetud suupistekooslused. | |
Martiina Abikokk 2014-09-25 13:28:11 |
Olen teinud tuuletaskuid erinevate täidistega (no näiteks kukeseened+toorjuust, muna-singi, tuunikala jne) ja kui tegin tihke täidise, siis ei läinud tuuletaskud järgmiseks päevaks liiga pehmeks. Võileivatort on minu aravates ka hea mõte- saab teha kasvõi pisikeste ruudukestena igaleühele. Mõned küpsetatud minipirukakesed (a'la tartaletid) on ka järgmisel päeval head. | |
Ilse Abikokk 2014-09-25 15:32:58 |
Mulle meeldivad need leivatordid ka, pärast saab ju lõigata ruudukesteks ja näiteks muffinipaberile panna.Leivatordid - sellised õige magusad | |
Katukatu Kokaõpilane 2014-09-25 23:19:02 |
Oi kui palju ideid. Siin, kus elan kahjuks rukkileiba ja salatikorvikesi ei müüda. Aga sellest Ilsu lingitud teemast leidsin veel ideid. Ja võibolla tõesti siis üks kuivem täidis tuuletaskutele kui ma tuuleubasid nagunii teen. Võileviatordi jätan vist teiseks korraks, pole kunagi teinud ja ei julge selle peale minna :) | |
Pille Nami-Nami peakokk 2014-09-27 20:38:43 |
Panen teema kinni ja tõstan kogu vestluse suupistete teemasse ümber! | |