LCHF dieet (süsivesikutevaene ja rasvarikas)

Pille
Nami-Nami peakokk
2014-01-30 21:31:30
Eestiski on see toitumisviis kõvasti populaarsust kogumas, nii et ilmselt võib ka Nami-Namisse selle jaoks teema tekitada :)

Nami-Nami.ee ja Nami-Nami.blogspot.com

Pille
Nami-Nami peakokk
2014-01-30 21:32:00
Siin on viide Rootsi arsti Andreas Eenfeldti raamatule, kus ta üritab põhjendada, miks just see LCHF dieet hea on: Toidurevolutsioon. Tervene õiget toitu süües Andreas Eenfeldt Vabane paksusfoobiast! Ühine toidurevolutsiooniga! Teaduslikud uuringud on tõestanud, et rasva vältimine on täiesti vale. Meil on olnud asjatu rasvahirm. Kui soovite teada, kuidas süüa nii, et püsida tervislikus kaalus, tutvuge selle alternatiivse teooriaga. Dr Eenfeldt viib lugeja põnevale retkele rasvahirmu algusaegadest uue toidurevolutsioonini, mis võib teie tervist põhjalikult parandada. Maitsetutest suhkrut täis "light" toodetest rikkalike roogadeni, nagu kana juustuga ja võis praetud juurviljad. Raamatu andis 2013. aasta kevadel välja kirjastus TÄNAPÄEV.

Pille
Nami-Nami peakokk
2014-01-30 21:33:06
Norrakad on sellise kena toidupüramiidi koostanud:

Pille
Nami-Nami peakokk
2014-02-11 18:00:38
Siin on veel üks süsivesikutevaese toitumise püramiid: Allikas: The Blessed Barrenness Mulle meeldib see eelmises postituses kuvatud püramiid oluliselt rohkem :)

Ilse
Abikokk
2014-02-11 23:05:53
Viimase aja igasugu, väga erinevate, soovituste järgi väga raske aru saada mida süüa mida mitte :) Kas kuskil eesti spetsialistide viimast püramiidi ka näeb?

Ilse köögis

Pille
Nami-Nami peakokk
2014-03-13 11:19:51
Hommikumüsli, mis DietDoctori ehk Andreas Eenfeldti järgi lubatud on: Pane hommikusöögile (nt 10% kreeka või türgi jogurt + vahukoor), kaunistuseks mõned mustikad, vaarikad või maasikad.

Pille
Nami-Nami peakokk
2014-03-16 11:50:55
Kuna ma olen natuke selle LCHF-toitumisega "flirtinud", siis panen siia mõned retseptiviited, fotod ja kommentaarid. Rasvakohv ehk nn kuulikindel kohv (ingl. k. bulletproof coffee). Annab hommikuti korraliku energialaksu ning natuke kasulikke rasvu (kookosrasv ja või) täidab kõhtu, nii et hommikusöök kui selline jääb vahele. Alguses tundus mõte natuke võõrastav, aga nüüd täitsa meeldib. Niisama lusikaga võid ja kookosrasva kohvi sisse segades ei jää tulemus sugugi sama "lattelik", kui saumikseriga vahustades, nii et soovitan viimast proovida. Vahelduseks sobib ka lihtsalt kohv vahukoorega. Ja kui kohvisõber ei ole, siis tehakse sama jooki ka kakao ja teega, aga ma neid pole proovinud. Ma saan kohviga piisavalt hästi läbi :)

Pille
Nami-Nami peakokk
2014-03-16 11:59:37
Kolm "leivalist", mis sobivad selle toitumisviisi puhul. Oopsie-leivad. Neid saab kasutada lihtsalt leivaviiluna või "burgerite" tegemiseks. Koostises muna, toorjuust ja muud nipet-näpet. Popikud on sellised väikesed kohevad kohrud. Saab kasutada nii soolaste kui ka "magusate" ampsude tegemiseks. Mulle meeldivad nt pasteedi ja kurgiga. Parimad küpsetamise päeval. Koostises muna, Saare Smetana ja kookosjahu: Vormileib. Sobib hästi võileibade tegemiseks. Koostises rohkelt muna, kookosjahu ja mandlijahu jms.

Pille
Nami-Nami peakokk
2014-03-16 17:16:43
Ilsu:
Viimase aja igasugu, väga erinevate, soovituste järgi väga raske aru saada mida süüa mida mitte :) Kas kuskil eesti spetsialistide viimast püramiidi ka näeb?
Ilsu, toidupüramiiditeemas on see Tervise Arengu Instituudi püramiid täitsa olemas :)

Pille
Nami-Nami peakokk
2014-03-19 12:37:15
LCHF toitumisega sobivad juustuküpsised. Koostises juust (ma olen kasutanud erinevaid kodumaiseid riivjuustusid), munavalged ja mandlijahu. Viimasel korral oli mandlijahu otsas, panin kookosjahu ja triikis supilusikatäie psülliumi, õnnestusid ka kenasti:

< 1 | 2 | 3 >>