Pille
Postitusi: 16230
Nami-Nami peakokk
2013-10-24 22:40:23
|
Sirguvad Söögisellid Tartus
https://www.facebook.com/events/610911502283875/
Neljapäeval, 31.oktoobril 2013 Tartus Maitseelamuste Kojas kell 14-19
Seminar-töötuba: Mahe ja kohaliku toidu kasutamine kodundustundides.
[b][/b]
Antakse praktilisi näpunäiteid ja jagatakse kogemusi kuidas käsitöö ja kodundustundides rohkem rääkida, tutvustada ja kasutada mahedaid ja kohalikke tooraineid.
[b][/b]
Päevakava:
- Ly Kaups, Reet Kokovkin - mahetoote ja kohaliku toote eelised, lühike tarneahel, hiidlaste praktilised kogemused, projekti Sirguvad Söögisellid tutvustus. Miks käsitöö-kodundusõpetaja peaks teadma rohkem mahe ja kohalikust toidust.
- Tauno Laasik,– miks kasutada mahetooteid koolitunnis, ülevaade Tartu mahetootjatest. Metsa-aia tooted koolitunnis, klassi akna peal. Kuidas teha kodundus tund loovtunniks. Kuidas rääkida eesti, tartumaa, rahvuslikust köögist põnevalt.
- Triinu Akermann – koostame ise retsepti kohapeal olemasolevatest mahe toorainetest, mõtleme retseptidele nimed, analüüsime kuidas „müüa“ maha see õpilastele.
- Mahe virgutuspaus
Kooskokkamine Tauno Laasiku ja Triinu Akermanniga: Jõulud käes! Põnevad, loovust arendavad retseptid kodundustundidesse. Retsepte Tartumaalt, Peipsi äärest jne.
Sihtgrupp: lasteasutuste (eelkõige koolid, asenduskodud jt) käsitöö- ja kodundusõpetajad ning huvijuhid või kokandustunde andvad isikud. Kaudseks sihtgrupiks on käsitöö- ja kodundustundides osalevad lapsed.
Kohtade arv on piiratud!
Registreerimiseks kirjuta: maitseelamuse.koda@gmail.com või helista 53934648 hiljemalt 29.oktoobril.
Koolitus on osavõtjatele tasuta, sest seda toetab Põllumajandusministeerium, läbi viib Hiidlaste Koostöökogu. Nami-Nami.ee ja Nami-Nami.blogspot.com
|