Trattoria Massimo

KöögiKata
Postitusi: 77
Kokaõpilane
2011-12-29 10:19:50
Novembris avati Tallinnas Maakri tänaval, otse Stockmanni kõrval uus itaalia sööki pakkuv restoran. Sisenedes tundus, et koht on äärmiselt sarnane oma sisekujunduselt vanalinnas asuva Chicagoga, ruumi on ja koht on suht avar aga pimedusega ei ole koonerdatud. Nädalavahetusel on elav muusika ja koht muutub restoranist meelelahutus kohaks ja ilmselt see on ka põhjus, miks on seal nii hämar, kuid sööjana mind see hämarus tiba häiris. Võimalik, et istusin halvas kohas (teisel korrusel) Menüüs on eelroad, võileivad, supid, salatid, värsked pastad, pastad, pearoad, desserdid. Küsisin teenindaja käest, mis vahe on pastal ja värskel pastal, sain seletuseks et värkse pasta on pehmem. Valisin siiski tavalise pasta (metssea raguuga Toscana moodi) Eelroaks sai valitud soovitatud sinimerekarbid (Tarantina moodi valge veini kastmes) ja põhiroaks loomaliha lõigud rukola, parmesani ja balsamico'ga. Dessetidest proovisime nii tiramisut ku panna cottat. Ei tahaks alustada uue restorani esimese postituses virisemisega aga kahjuks olid sinimerekarbid tulisoolased, ning need serveeritii põletatud saiaga, mis maitseski täpselt nii. Teenindaja käest lausa küsisime, kas tõesti oli see sai põlenuna mõeldud, saime vastuseks, et ta annab kööki info edasi. Nii et kahjuks mul jäi selle kohta info saamata. Pasta maitses ja nägi välja nagu sealiha konserv makaronidega. Kiidusõnu võib öelda pearoa kohta, loomaliha oli väga pehme ja mahlane. Üllatuseks oli selle juurde serveeritud hautatud köögiviljad + kirsstomatid. Tomat sobis sinna hästi aga see marineeritud soe köögivili oleks nagu ära eksinud. Magustoidud olid täiesti ok, kahju oli ainult sellest, et kohvi jõudis enne ära jahtuda kui need jõudsid. Teenindus oli üldse äärmiselt aeglane ja segane. Sööke tõi lauda naisterahvas, tellimust võttis meesterahvas, sellest oli tingitud ka pidev küsimine, mis lauale kes/mida tellis. Üldiselt annaks kohale 5 palli süsteemis kõva kahe :( Ja kui muidu oleksin kohta ehk keskmise kolmega hinnanud, siis lastemenüü puudumine võtab selle hinde alla! Ootan huviga teiste mujeid.
Pille
Postitusi: 16230
Nami-Nami peakokk
2011-12-29 10:32:05
KöögiKata:
Üldiselt annaks kohale 5 palli süsteemis kõva kahe :( Ja kui muidu oleksin kohta ehk keskmise kolmega hinnanud, siis lastemenüü puudumine võtab selle hinde alla! Ootan huviga teiste mujeid.
KöögiKata, ma olen uuest kohast ise vaid mööda jalutanud, külastada pole veel jõudnud. Aga haaran kinni sellest lastemenüü puudumise teemast ja suunan selleteemalise diskussiooni sinna. Ma kopeerin sinna ka me eelmise "vaidluse" antud teemal seoses Põhjakaga :) Aga kui Sinu menüüd lugeda, siis nt me tütar ARMASTAB hullupööra sinimerekarpe. Kui me mu kokaraamatu jaoks ühel õhtul kolm rooga pildistamiseks tegime, siis sõi tütar (tol hetkel 1 a ja 7 k) ära 35 rannakarpi, rohkem me lihtsalt ei lubanud, sest tal kõht silmnähtavalt paisus. Sel suvel Prantsusmaal palus ka praktiliselt igaks lõunasöögiks rannakarpe, lisaks sõi mehe taldrikust hoolega meretigusid. Kodus olen ise jäänud ühegi suitsukiluta, sest ta lihtsalt sööb need eest ära :) Trattorias saab ju alati ka pastaroa tellida ja paluda kas väiksemat portsjonit või siis lisataldrikut, et enda roast osa lapsele tõsta. See, et rannakarbid tulisoolased olid ja sai kõrbenud, on muidugi kurb kuulda. Ja halb teenindus ei ole ka õigustatud.. Aga muidu - trattorial on olemas Facebooki leht ja veebileht. Ja kui nüüd nende menüüga tutvuda, siis lapsele (ma vaatan nüüd oma mätta otsast, tütar 2 a 10 k ja poeg 11 k) oleks seal ju küll ja küll tellida (see, et hinnad on kallid, on teine teema) - Bruschetta tomati, küüslaugu ja basiilikuga, Parma sink meloni ja kiiviga, Focaccia kahe kattega: mozarella,kirsstomatid,rukola ja mozarella,sibul,salaami, panini, supid, salatid, jne jne jne. Ma saan aru, kui menüü koosneks õllekastmes seakoodist ja hästi vürtsikast chilli con carne'st, aga see Itaalia koht tundub esmapilgul (ja vaid menüüle tuginedes) küll vägagi lastesõbralik..

Nami-Nami.ee ja Nami-Nami.blogspot.com

Netcat
Postitusi: 1930
Abikokk
2012-03-29 15:21:19
Mul on viimase aasta jooksul muudkui järjest selliseid pigem pettumust tekitavaid kogemusi söögikohtadega, alates odavatest ja lõpetades kõrgklassiga, seega peaks põhimõtteliselt hiljuti külastatud Massimole lausa maksimumpunktid andma. Ilmselt aitas ka eelnevate ootuste puudumine... Istusin seal veel päevavalges, kuigi pilvise ilmaga, valguse puudumise üle kurta ei saanud. Miljöö meeldis ja kutsus tagasi, õhkkond oli rahulik, teenindus sõbralik ja kuigi ma hetkel enam ei mäleta, mis taustaks mängis, tundus muusika olevat stiilne ja sobiv. Amatriciana kaste tuli pennedega, mis olid täpselt parajaks keedetud (isegi Vapianos ei õnnestu see neil viimasel ajal) ja oli täitsa maitsev, kuigi - nagu menüü hoiatas - tõesti vürtsine, millega meenutas pigem arrabiatat, kuhu on peekon sisse pandud. Roomas seda küll nii piprasena ei tehtud. Kohv saabus lauda koos magustoiduga ja oli joodav, ainus miinus, et pakuti vaid valget suhkrut. Tiramisu oli klassikaline, maitsev, aga mitte vapustav. Tundub päevasel ajal olema tore koht, kus on palju ruumi ja eraldatust, kui soovid kellegagi kohtuma ja juttu puhuma minna. Jätkub nii aknaaluseid kohti kui rõdudel kui baarileti ümber ja diivaniniššides. WC oli ka stiilne.

Elu on ebakindel. Söö magustoit kõigepealt.