Fre![]() Abikokk 2011-12-17 14:10:08 |
Lihtsalt juurdlen et kas see on minu enda personaalne kiiks või mis, aga mind jubedalt häirivad retseptid, mille komponentide puhul jääb peale paki avamist järele selline ebamäärane kogus, mis sobib ainult äraviskamiseks. Või siis mille jaoks on vaja teelusikatäis mingit kallist möksi, mida müüakse ainult liitrikaupa. No muidugi ei saa kõike lõputult ümardada ja pealegi kahanevad pakid pidevalt .... Aga olen nüüd hakanud hasartselt retsepte kohandama ja üles kirjutama nii, et pakendite täiskogused sobiksid minu koogivormide ja muuga, ja olen leidnud paar täitsa head "mugavusretsepti". | |
Oliivipuu![]() Abikokk 2011-12-17 15:37:12 |
Täiesti terve ja otsekohene mõtlemine ja tundub, et ei mingit kiiksu. Olen samal arvamusel ja paljud teisedki. | |
Marsake![]() Kokaõpilane 2011-12-23 12:56:50 |
Mind jälle häirivad retseptid, milles on ained märgitud grammides. Kui kaalu pole, on ainult dl mõõdutopsik, siis ma jään hätta. Ma ei oska gramme ümber lüüa detsiliitriteks. Kas keegi aitaks? | |
Pille![]() Nami-Nami peakokk 2011-12-23 14:42:53 |
Marsake:
Siin on tabel.
Meelde tasub jätta, et 1 dl jahu on 60 grammi ja 1 dl suhkrut on 85 grammi - need on vist kõige enam mõõdetavad komponendid.
Mind jälle häirivad retseptid, milles on ained märgitud grammides. Kui kaalu pole, on ainult dl mõõdutopsik, siis ma jään hätta. Ma ei oska gramme ümber lüüa detsiliitriteks. Kas keegi aitaks? |
|
Blondie![]() Abikokk 2011-12-23 15:50:35 |
Pille:
Sellele lisaks üks online arvutaja http://www.onlineconversion.com/cooking.htm, mida ise kasutan - saab hakkama isegi välismaiste retseptide "stick of butter" tüüpi asjadega, aga kiireks otsimiseks on Pille tabel väga hea tõesti.
Ja kuna siin juba jaburatest kogustest juttu on, siis 1 stick = 113.398 092 5 gram....oehhh! Marsake:
Siin on tabel.
Meelde tasub jätta, et 1 dl jahu on 60 grammi ja 1 dl suhkrut on 85 grammi - need on vist kõige enam mõõdetavad komponendid.Mind jälle häirivad retseptid, milles on ained märgitud grammides. Kui kaalu pole, on ainult dl mõõdutopsik, siis ma jään hätta. Ma ei oska gramme ümber lüüa detsiliitriteks. Kas keegi aitaks? |
|