T2heke Kokaõpilane 2011-11-15 20:56:47 |
Mis võiks teha seisma jäänud leivast. Enamasti jääb meil järgi Tallinna peenleiba ja nii 3-4 viilu + konts. Mees lihtsalt põhimõtteliselt ei taha süüa kuivanud leiba ja ostab uue. Minul aga valus ära ka visata. Niisiis- mis sellest leivast võiks teha, kas näiteks riivleiba või midagi... magusat meil eriti ei sööda ja leivasupp jääb menüüst välja. Pealegi sellest kogusest jääks väheks ka. kõik ideed teretulnud. | |
Veronika Abikokk 2011-11-15 21:20:06 |
Riivleiba, jah. Mina kasutan riivsaia asemel. | |
T2heke Kokaõpilane 2011-11-15 22:25:06 |
ja kuidas seda tehakse? | |
Uduvihm Kokaõpilane 2011-11-16 09:06:26 |
Mina teen ka riivsaia, riivleiba vedelema jäänud kontsudest. Kõigepealt kuivatan leivaviilud täiesti ära (või, mis siin salata mõnikord leiangi juba kivikõvad viilud). Kogun nad karpi kokku - et saaks suurema portsu korraga ja siis pistan köögikombaini ja purustan ära. Edasi rändab see puru hermeetiliselt suletavasse toosi ja paremaid aegu ootama (nt kotleti taina sisse või paneerimiseks). | |
Zapxpxau Abikokk 2011-11-16 12:50:34 |
Võib teha veel näiteks küüslauguleivakesi, kuivikuid, leivaõhikuid või tšipse. | |
Blondie Abikokk 2011-11-16 13:49:56 |
Mina teen lihtsalt järgmise võileiva siis ahjus... | |
Tullia Abikokk 2011-11-16 18:56:17 |
Hiljuti oli Maalehe nõuandelisas Targu Talita üks koogiretsept, kus kasutati tahkunud leiba. Oli vist isegi 500 g koogi kohta. Mul on plaan seda proovida, sest leiba kipub aeg-ajalt ikka üle jääma. | |
T2heke Kokaõpilane 2011-11-17 12:48:58 |
Zapxpxau:
kuidas sa neid leivaõhikuid teed? lõikad kuidagi eriti õhukesed viilud ja lased kuivada. Võib teha veel näiteks küüslauguleivakesi, kuivikuid, leivaõhikuid või tšipse. |
|
Kodumeeskokk Kokaõpilane 2011-11-17 13:42:43 |
Nende leivaõhikute tegemine lihtsalt kuivanud leivast siiski ei õnnestu. Leivaõhikute tegemine pätsileivast käib järgmiselt - paned normaalse leiva sügavkülma , viilutad viilutajaga imeõhukesed viilud ,lased need siis üles sulada ja kuivatad. | |
Pille Nami-Nami peakokk 2011-11-17 14:01:06 |
Valik retsepte Nami-Namis: riivleivaga ja leivaga (siin tuleb küll ise sorteerida, et kus on värsket ja kus tahket leiba vaja). | |