Leiva ülejäägid

T2heke
Postitusi: 3
Kokaõpilane
2011-11-15 20:56:47
Mis võiks teha seisma jäänud leivast. Enamasti jääb meil järgi Tallinna peenleiba ja nii 3-4 viilu + konts. Mees lihtsalt põhimõtteliselt ei taha süüa kuivanud leiba ja ostab uue. Minul aga valus ära ka visata. Niisiis- mis sellest leivast võiks teha, kas näiteks riivleiba või midagi... magusat meil eriti ei sööda ja leivasupp jääb menüüst välja. Pealegi sellest kogusest jääks väheks ka. kõik ideed teretulnud.
Veronika
Postitusi: 237
Abikokk
2011-11-15 21:20:06
Riivleiba, jah. Mina kasutan riivsaia asemel.
T2heke
Postitusi: 3
Kokaõpilane
2011-11-15 22:25:06
ja kuidas seda tehakse?
Uduvihm
Postitusi: 61
Kokaõpilane
2011-11-16 09:06:26
Mina teen ka riivsaia, riivleiba vedelema jäänud kontsudest. Kõigepealt kuivatan leivaviilud täiesti ära (või, mis siin salata mõnikord leiangi juba kivikõvad viilud). Kogun nad karpi kokku - et saaks suurema portsu korraga ja siis pistan köögikombaini ja purustan ära. Edasi rändab see puru hermeetiliselt suletavasse toosi ja paremaid aegu ootama (nt kotleti taina sisse või paneerimiseks).

Noore perenaise katsetused

Zapxpxau
Postitusi: 1409
Abikokk
2011-11-16 12:50:34
Võib teha veel näiteks küüslauguleivakesi, kuivikuid, leivaõhikuid või tšipse.

Zap*

Blondie
Postitusi: 459
Abikokk
2011-11-16 13:49:56
Mina teen lihtsalt järgmise võileiva siis ahjus...
Tullia
Postitusi: 1392
Abikokk
2011-11-16 18:56:17
Hiljuti oli Maalehe nõuandelisas Targu Talita üks koogiretsept, kus kasutati tahkunud leiba. Oli vist isegi 500 g koogi kohta. Mul on plaan seda proovida, sest leiba kipub aeg-ajalt ikka üle jääma.

Tullia jutukesed

T2heke
Postitusi: 3
Kokaõpilane
2011-11-17 12:48:58
Zapxpxau:
Võib teha veel näiteks küüslauguleivakesi, kuivikuid, leivaõhikuid või tšipse.
kuidas sa neid leivaõhikuid teed? lõikad kuidagi eriti õhukesed viilud ja lased kuivada.
Kodumeeskokk
Postitusi: 84
Kokaõpilane
2011-11-17 13:42:43
Nende leivaõhikute tegemine lihtsalt kuivanud leivast siiski ei õnnestu. Leivaõhikute tegemine pätsileivast käib järgmiselt - paned normaalse leiva sügavkülma , viilutad viilutajaga imeõhukesed viilud ,lased need siis üles sulada ja kuivatad.
Pille
Postitusi: 16230
Nami-Nami peakokk
2011-11-17 14:01:06
Valik retsepte Nami-Namis: riivleivaga ja leivaga (siin tuleb küll ise sorteerida, et kus on värsket ja kus tahket leiba vaja).

Nami-Nami.ee ja Nami-Nami.blogspot.com