Lusikas Kokaõpilane 2011-11-03 11:04:25 |
Idee põrgusse minna ei tekita just ahvatlust, aga antud kontekstis ei tähenda see midagi saatanlikku või sadomasot, vaid pigem ausa ehteestilikku Vanapagana eluaset eesti muinasjuttudest või Andrus Kiviräha kirjatöödest. Asub Põrgu Niguliste kiriku taga ning põhimõtteliselt on tegemist õllejoomisekohaga. Mis seda teistest vanalinna kõrtsidest esile tõstab, oleks muuhulgas 1. Omapärane õllevalik, eesotsas Saaremaa Pihtla koduõllega. Mis on tõsiselt hea kraam. Maitselt meenutab banaani, ent peidab sees 7,6% kangust. 2. Erakordselt head toidud õlleka ja õlleka hinnataseme kohta. Menüü on lühike ning klassikaline, mis on juba iseenesest hea märk. Ent valmistamise tase on minu arvates sedavõrd hea, et gastropubi tiitli võiks sellelt Pika tänava turistilõksult ära võtta ja Põrgusse tuua. Ma ei saanudki, võib-olla tänu eelnevalt tarbitud Pihtla õllele, päris täpselt aru, kas karbonaadiga tulnud punane kaste oli tehtud peedist, mustsõstrast, arooniast, patustest välja lastud verest või hoopis millesti muust, või kas sellega kaasa tulnud kuubikud olid ananass, marineeritud kõrvits või teab veel mis. Aga hea maitses. Kana oli ka hea. Muide, pakutavat leiba pidavat nad ka ise küpsetama. Mulle see koht meeldib eelkõige just seepärast, et on alustatud ausalt ja kindlalt, pakkudes seda, mille kohta teavad et on hea. Ilma 10-lehelise menüü ja sitsi-satsi täis interjöörita. Ning hinnad on kvaliteedi kohta vägagi soodsad. | |
Netcat Abikokk 2011-11-03 16:14:51 |
Hm. Kas neil midagi mitte-õllejoojale ka keelekasteks pakkuda on? Oleks hea teada, et kui keegi sind põrgu saadab, siis ongi paras koht olemas, kuhu minna. Nimevaliku eest küll kümme tugrikut neile minu poolt. Elu on ebakindel. Söö magustoit kõigepealt. |
|
Profa Abikokk 2011-11-04 14:44:39 |
Mitte-õllejoojatele on kodulehel www.porgu.ee valik olemas. Ise olen kohast huvitatud ja käin ära lähimas lähitulevikus. | |
Pille Nami-Nami peakokk 2011-11-04 15:51:39 |
Mina olen sinna suvel sisse piilunud korra, jättis täitsa toreda mulje (soovitati külastada ja kui kunagi pääsen ilma titevankrita liikuma, siis võtan ette). Vähemalt suvel väideti mulle, et hää kokk ja isegi saiakesed tehakse sealsamas.. | |
Pille Nami-Nami peakokk 2012-09-23 18:17:57 |
Arvustus ajalehes Eesti Ekspress: Maitsekütt: Tee sinna on sillutatud heade kavatsustega | |