Pille Nami-Nami peakokk 2011-10-19 21:17:20 |
Minu kokaraamat: "Minu" sarja autorite köögimaailm Kuidas maitseb ahvisabajook? Millised rannakarbid ei kõlba süüa? Miks peab olema tšilliga ettevaatlik? Siin kokaraamatus jagavad oma toidutegemise kogemusi „Minu“-sarja autorid, kes, elades võõrsil, õppisid tundma kohaliku köögi maitseid ja toidukultuuri eripärasid. Raamatust leiab rahvusköökide klassikat, kohalike sõprade kodudes maitstud hõrgutiste kirjeldusi ja autorite endi loomingulisi köögikatsetusi. Toidu- ja joogiretsepte on kokku pea kolmekümnest paigast üle maailma. Lisaks veel köögimaailma avardavad, fantaasiat virgutavad toidujutud. Arvestades kokaraamatu laia geograafiat, pole vähetähtis lisada: kõik retseptides kasutatud koostisained on Eestis kättesaadavad. Toidud valmistas ja pildistas oma Kalamaja koduköögis Elina Sildre. Raamatu esitlus 12. novembril 2011 reisikirjanduse laada raames Balti jaama restoranis „Travel” | |
Ragne Abikokk 2011-10-19 22:52:06 |
Väga hea idee peab ütlema :) | |
Pille Nami-Nami peakokk 2011-10-27 16:56:22 |
Pille:
Elina Sildre on muidugi Nami-Namiski tuttav Spidur, kelle toidublogi leiate siit :)
Petrone Print kodulehel selgitab raamatu koostaja Eda Allikmaa veidi teose telgitaguseid: “Minu kokaraamatu” köögipoolest
Arvestades kokaraamatu laia geograafiat, pole vähetähtis lisada: kõik retseptides kasutatud koostisained on Eestis kättesaadavad. Toidud valmistas ja pildistas oma Kalamaja koduköögis Elina Sildre. |
|
Karima Abikokk 2011-11-04 22:55:45 |
see on hea raamat :) | |
Tiina Abikokk 2012-01-06 22:12:06 |
Taani teemat meil ei ole ja mujale ei oska ka sobitada. Äkki peaks hoopis nippide teemasse panema?
Igatahes kirjutasin jõuluvanale ja tema tõi mulle "Minu kokaraamatu". Vana-aastaõhtuks tegin sellest raamatust Taani leivatorti.
Esiteks ei leidnud kahest suurest Tartu poest riivleiba. Selle peale, et ise pätsist riivida, muidugi ei tulnud :) Aga poes leidus leivasupisegu. Sõelusin sellest puuviljatükid välja ja arvutasin siis koguseid, mis oli paras ülesanne, sest supisegus oli riivleib ja suhkur segamini, retseptis kogused grammides, aga mul kaalu polnud. Suhkru ja riivleiva kaalu-mahu suhe on aga erinev. Igatahes valmis ma selle tordi tegin ja väga maitsev tuli välja! Tegelikult on see tort lihtne ja väheste koostisosadega, tulemus aga suurepärane ja tundub nii eestipärane oma riivleiva, mustsõstramoosi ja vahukoorega :) Gruusia köök on siiski üle kõige! |
|
Pille Nami-Nami peakokk 2012-01-06 22:36:42 |
Tiina:
Tiina, täitsa õige teema! Kas see leivatort oli midagi sellist? Ja kas esitad kausikookide teemas ka?
Taani teemat meil ei ole ja mujale ei oska ka sobitada. Äkki peaks hoopis nippide teemasse panema? Igatahes kirjutasin jõuluvanale ja tema tõi mulle "Minu kokaraamatu". Vana-aastaõhtuks tegin sellest raamatust Taani leivatorti. Esiteks ei leidnud kahest suurest Tartu poest riivleiba. Selle peale, et ise pätsist riivida, muidugi ei tulnud :) Aga poes leidus leivasupisegu. Sõelusin sellest puuviljatükid välja ja arvutasin siis koguseid, mis oli paras ülesanne, sest supisegus oli riivleib ja suhkur segamini, retseptis kogused grammides, aga mul kaalu polnud. Suhkru ja riivleiva kaalu-mahu suhe on aga erinev. Igatahes valmis ma selle tordi tegin ja väga maitsev tuli välja! Tegelikult on see tort lihtne ja väheste koostisosadega, tulemus aga suurepärane ja tundub nii eestipärane oma riivleiva, mustsõstramoosi ja vahukoorega :) |
|
Tiina Abikokk 2012-01-06 22:50:26 |
Pille:
Ei, see ei olnud kausikook, vaid päris õige tordi moodi.
Riivleib ja suhkur segatakse vahustatud munaga ja küpsetatakse põhjad, vahele määritakse moosi ja vahukoort. Tiina:
Tiina, täitsa õige teema! Kas see leivatort oli midagi sellist? Ja kas esitad kausikookide teemas ka?Taani teemat meil ei ole ja mujale ei oska ka sobitada. Äkki peaks hoopis nippide teemasse panema? Igatahes kirjutasin jõuluvanale ja tema tõi mulle "Minu kokaraamatu". Vana-aastaõhtuks tegin sellest raamatust Taani leivatorti. Esiteks ei leidnud kahest suurest Tartu poest riivleiba. Selle peale, et ise pätsist riivida, muidugi ei tulnud :) Aga poes leidus leivasupisegu. Sõelusin sellest puuviljatükid välja ja arvutasin siis koguseid, mis oli paras ülesanne, sest supisegus oli riivleib ja suhkur segamini, retseptis kogused grammides, aga mul kaalu polnud. Suhkru ja riivleiva kaalu-mahu suhe on aga erinev. Igatahes valmis ma selle tordi tegin ja väga maitsev tuli välja! Tegelikult on see tort lihtne ja väheste koostisosadega, tulemus aga suurepärane ja tundub nii eestipärane oma riivleiva, mustsõstramoosi ja vahukoorega :) Gruusia köök on siiski üle kõige! |
|
Tiina Abikokk 2012-03-18 16:52:45 |
Tegin sellest raamatust veel Omaani apelsini-datlikooki ja kookosekala. Need retseptid olid ka varem kiita saanud. Ühinen kiitjatega. Väga maitsvad mõlemad (kui vaid selle külmutatud pangasiusefilee asemel mõnda korralikku kala saaks kasutada). Gruusia köök on siiski üle kõige! |
|
Pille Nami-Nami peakokk 2012-10-03 12:26:52 |
Petrone Print on välja andnud sellise imeilusa raamatu: Muinasjutud armastusest, kus muinasjutte vestab Epp Petrone. „Muinasjuttudes on peidus suured tõed. Kuidas õppida armastama, leppima, andestama, kuidas olla õnnelik ja mismoodi saada hakkama pettumustega? Siia ilma tulijad peavad seda kõike õppima, küll ise kogedes, küll samastudes vaeslaste, printsesside või võluvaimudega. Nende kaante vahel on minu valik muinasjutte, nad kõik on mind puudutanud sügavuti, unenägudesse ulatuvalt. Olen neid lugusid jutustanud oma tütardele ja nende sõpradele ning näinud laste silmadest peegeldumas midagi ürgset ja sügavat. Midagi, mille just muinasjutud välja toovad. Ma loodan, et need erinevate maade rahvaste lood - õigemini rahvajuttudest inspireeritud, minu ümber jutustatud versioonid - õpetavad ja aitavad ka teisi lapsi.” Epp Petrone — Illustratsioonid muinasjuttude juures on järgmistelt kunstnikelt: Katrin Ehrlich, Kristel Jürgenson, Kalli Kalde, Kadi Kurema, Anne Linnamägi, Piia Maiste, Regina Lukk-Toompere, Olivia Osik, Marja-Liisa Plats, Priit Rea, Kamille Saabre, Elina Sildre, Ilona Sula, Helina Toater, Catherine Zarip ja Maara Vint. NOVEMBRI ESIMESEL PÄEVAL LOOSIN VÄLJA ÜHE EKSEMPLARI KÕIKIDE NENDE VAHEL, KES OKTOOBRIKUU JOOKSUL LASTE TOITUMISE TEEMADEL SÕNA VÕTAVAD SIIN ALAFOORUMIS (olgu see siis koolitoitumine, näputoitumine, laste kokaklubi vm teema). | |