Netcat Abikokk 2011-09-05 13:08:10 |
Basiilik ja verev oblikas on mul aastaringselt edukalt toas elanud ja kasvanud ilma trikkide ja lisavalguseta. Ühel aastal ka potitomat, mis isegi kandis talvel vilja. Salveid olen ka pidanud ületalve, aga ega talle eriti ei meeldi, kipub haigeks jääma ja kiratsema. Tüümian samuti tavaliselt sureb mõne kuu pärast või muutub lihtsalt nii inetuks, et viskan ta minema. Petersell ei taha üldse ei kasvada ega idaneda toas.
Hiigelsuur (potilille mõõtu) Hortesest ostetud rosmariin suri paari kuuga, arvan, et tal oli keskküttega toas liiga palav.
Sel aastal oli mul Hortesest ostetud loorberipuu ja sellega oleks kõik olnud väga edukas, kui mitte ta poleks saanud endale mingid lestad külge, ka pritsimine ei aidanud, ja kartes, et need levivad ka teistele taimedele, viskasin ta lõpuks minema, kahju oli küll. Elu on ebakindel. Söö magustoit kõigepealt. |
|
Ilse Abikokk 2011-09-24 07:39:50 |
Leidsin sellise blogi, äkki abiks kellegile http://janaoma.blogspot.com/2011/03/rohenappude-eri-maitsetaimede.html | |
Netcat Abikokk 2011-09-30 16:31:23 |
Sel aastal on toas siiamaani vastu pidanud enne sügist rõdul kasvanud 3 kirsstomatit, punane basiilik (kiduravõitu, aga ikka kasvab), tai basiilik (kasvab päris hästi) ja rukola (hingitseb, aga lehed söödavat suurust küll ei saavuta). Elu on ebakindel. Söö magustoit kõigepealt. |
|
Pille Nami-Nami peakokk 2011-09-30 16:39:44 |
Ilsu:
Ilsu, see keegi Jana oli selle postituse (nii teksti kui ka fotod) lihtsalt Marju (Tassike.ee) blogist kopeerinud, panen siia originaallingi: Maitsetaimed toas :)
Leidsin sellise blogi, äkki abiks kellegile http://janaoma.blogspot.com/2011/03/rohenappude-eri-maitsetaimede.html |
|
Ilse Abikokk 2011-09-30 19:31:04 |
Pille:
Oh pagan, ma tõesti ei pannud tähele seda vihjet kust see tekst pärit on. Palun vabandust. Hea , et märkasid.
Ilsu:
Ilsu, see keegi Jana oli selle postituse (nii teksti kui ka fotod) lihtsalt Marju (Tassike.ee) blogist kopeerinud, panen siia originaallingi: Maitsetaimed toas :)Leidsin sellise blogi, äkki abiks kellegile http://janaoma.blogspot.com/2011/03/rohenappude-eri-maitsetaimede.html |
|
Lausperfektne Kokaõpilane 2012-03-28 10:38:36 |
Liidia:
Mul kasvavad igasugused erinevad lehtsalatid, rukola, till, basiilik. Kasvavad kiirelt (mul hea päikesepoolne aknalaud ka muidugi) ja muud hoolt ei vaja kui kastmist. Oleks soov korteris aknalaual rohelist kasvatada. Panin juba sibulad kasvama. Kas võiksite soovitada, muid taimi mida kasvama panna, mida on lihtne hooldada ja ei pea kaua söödava taime valmimist ootama. Tänud |
|
Blondie Abikokk 2012-05-14 14:11:11 |
Lähen sel hooajal eelnevate nõuannete alusel uuele katsele, seekord turult ostetud taimedega, mille panin suurematesse pottidesse (mitu taime kokku). Ühes potis leht- ja rooma salat, basiilik, till, salvei, teises potis kirsstomat ja tšilli. Valgust on palju, kuuma seega ka (aknalaud mul pm kasvuhoone tingimused) - vaatame, mis saab. | |
Blondie Abikokk 2012-08-28 14:11:10 |
Väike ülevaade, kuidas läks http://k88giblond.blogspot.com/2012/08/tubasest-taimekasvatusest.html. Põhimõtteliselt võiks teha järelduse, et järgmine aasta ostan ühte kasti tšillitaimi ja teise mõned basiilikud ja ühe salvei. Pildil tikutopsist väiksemad valmis paprikad. | |
Pille Nami-Nami peakokk 2013-04-17 12:35:24 |
Tõstan siia:
Liidia:
Küsin täpsustuseks, Liidia, et kas tahad sibulad aknalauale mulda panna? Sest võib ju ka lihtsalt sibula akna peale veeklaasi sisse/kohale panna ja sibulapealseid ootama hakata?
Tahaks rohelist sibulat akna peal kasvatama hakata, aga ei suutnud Tallinnas üheski poest selliseid mugulaid, mis näeksid eriti kasvuvõimelise. Oskab keegi mind sellel teemal aidata, kus saaks mugulsibulaid, et neid akna peal kasvatada? |
|
Liidia Kokaõpilane 2013-04-17 23:28:53 |
Olen siiamaani mullas kasvatanud, kas on sellel mingit vahte? Muidu olen saanud poest sellised sibulad, kus rohelisd võrsed juba kasvavad, need on suht kiiresti kasvama läinud. Sel aastal ei leidnud ühtegi sellist. Viimase valikuna võtsin mingid kuivand Hollandi sibulad, lasin neil isegi 24h vees seista nagu soovitati, aga kahe nädalaga pole veel midagi tunda. | |
<< < 1 | 2 | 3 > >> |