Aida kohvik Viljandi Pärimusmuusika Aidas

Katja
Abikokk
2011-06-15 18:22:25
Möödunud novembrist saati on endine Kirsimäe kohvik uue kuue ja sisuga avatud, kui Aida kohvik. Lisaks kohvikuruumile on avatud ka suvine terrass ja väliköök grillipaladega. Kes on käinud uudistamas ja kuidas on tundunud? Väga teretulnud on konstruktiivne kriitika ja ettepanekud ;)

http://koogel-moogel.blogspot.com

ErleS
Abikokk
2011-06-15 19:44:15
Katja:
Möödunud novembrist saati on endine Kirsimäe kohvik uue kuue ja sisuga avatud, kui Aida kohvik. Lisaks kohvikuruumile on avatud ka suvine terrass ja väliköök grillipaladega. Kes on käinud uudistamas ja kuidas on tundunud? Väga teretulnud on konstruktiivne kriitika ja ettepanekud ;)
Aida kohviku kohta (küll kadunud kohviku kohta) peaks olema siin ka teema olemas, aga eks Pille tõstab vajadusel ümber :) Mina korra olen käinud uues kohvikus. Muljed on nii ja naa. Olin kuulnud, et seal on hea valik kooke. Kohale minnes nägin vaid tagasihoidliku ilmega tarretatud koogilõike (mitut sorti, aga välimuselt kõik üsna ühe vitsaga löödud roosad) ja kuivanud välimusega šokolaadikooki. Natuke rohkem ahvatles kamakreem marjadega, mille ka koogi asemel valisin. Toidud toodi lauda minu jaoks ebaloogilises järjekorras - ma oleks eelistanud teed juua hiljem koos magustoiduga või peale seda, aga tundus, et neile tundus loogilisem, et joon seda supi kõrvale :) Kamakreem unustati üldse tuua, seda pidin hiljem meelde tuletama. Seega teenindusega ei jäänud rahule. Toidud olid ka keskmised. Kamakreem muidu maitsev, aga marju oleks võinud rohkem olla. Teistelt olen toitude kohta kuulnud erinevaid muljeid - mõnele meeldib, mõnele osaliselt. Hiljuti Tallinna tuttavad tulid sealt väga pettunult tagasi ja meenutasid õudusega mingit toitu, mis oli peamiselt praetud porgandist koosnenud. Ka üks teine tuttav laitis seda rooga. Seega soovitan porganditega igaks juhuks mitte riskida :) Samas kohvik ja vaade ju iseenesest ilusad ja mul on hea meel, et nad uuesti tegutsevad, nii et ma plaanin puhkuse ajal sealt vähemalt korra veel läbi astuda, et enda jaoks mingi mulje kujundada. Hea meelega loeks isegi veel teiste muljeid, sh teiste Viljandi uute kohvikute kohta :)
Üllekas
Abikokk
2011-06-16 09:33:15
Olen ka uues Aida kohvikus käinud (oli vist umbes 1,5 kuud tagasi) ja muljed on keskmised. Miski vaimustuma ei pannud. Süüa sai. Vaade on ju küll ilus, aga see siiski toitu ei mõjuta. Jõudsime kohvikusse peale nelja ja meie üllatuseks pakuti veel päevapraadi ning nii me odavama variandi kasuks otsustasimegi. Olid mingid lihapallid, enam täpselt ei mäleta. Tuleb tõdeda, et päevaprae juures küll serveeringuga vaeva ei nähta. See nägi väga sööklatoidu moodi välja. Maitsel polnud viga, aga kuna serveering oli nagu oli, siis tõmbas see ootused maitse osas ka kohe alla. Ma ootasin midagi enamat... Mäletan, et mingite asjade peale nurisesin veel, aga mis see täpsemalt oli, enam ei mäleta. Vanadus ilmselt... Nüüd suvi käes ja äkki jõuab sinna uuesti. Eks siis muljetan jälle. Päevasuppide kohta olen kuulnud ka sellist kommentaari, et kauss on väga vägev, aga suppi saab selle raha eest liiga vähe. Meesterahvas ei saa kõhtu täis. Ise pole proovinud...
Katja
Abikokk
2011-07-03 18:13:54
Aida kohvikus uus suvine roavalik. Ootame maitsma ja muljetama :)

http://koogel-moogel.blogspot.com

ErleS
Abikokk
2011-09-21 10:55:26
Käisingi puhkuse ajal kohvikut uuesti vaatamas. Sellest on küll juba mitu kuud möödas, aga siiski... Sõin mingit vürtsikilu ja kartuliga salatit, mis oli söödav, aga kuidagi igav ja liiga tavaline. Selline, mille iga keskmine eestlane kodus kilust, keedukartulist ja koorekastmest kokku segaks. Koogiks valisin meekoogi, mis osutus väga maitsvaks - oli suur ja mõnusalt niiske. Seda sööksin teinekordki. Kuigi koht ise on väga kena ja just asukoha tõttu selle potentsiaal suur, on minu jaoks ikka midagi puudu. Üks on kindlasti hubasus. Ootaks toredaid ja omanäolisi teenindajaid, miks mitte pakkuda võimalust akadeemia tudengitele, kuid teenindajateks on hoopis noored tibilikud tüdrukud. Suvel oli terrassil üritatud hubasust luua maitse-, salati-, tomatitaimede jms kasvatamisega (valiti seetõttu, et olla trendikas?), aga need olid pottidesse topitud täiesti kaootiliselt ja osa neist närtsis või oli juba välja veninud. Ükskõik milline on haljastus, peaks see siiski hooldatud välja nägema. Tegelikult näib probleem selles, et tahetud on teha korralikku keskmist kohvikut, kuid seda hinge, kirge ja vastutust, mida panevad söögikohtadesse tõelised asjaarmastajad ja toidufännid, selles kohas ei ole. Seetõttu ei tõmba mind sinna kohvikusse ka korduvalt ja korduvalt tagasi..., kuigi tahaks, et tõmbaks.
Netcat
Abikokk
2011-09-21 12:52:38
Mina käisin folgi ajal ja seda päevapakkumises olnud angerjasuppi mäletan küllap elu lõpuni. Heas mõttes, muidugi. Paremat kalasuppi pole eluski saanud. See oli ka sellesuvise folgi meeldivaim toiduelamus, Rohelise kohviku kaneelikuklite kõrval. Väga loodaks, et ka järgmisel suvel pakutakse seda suppi, läheks siis kindlasti juba iga päev ja ignoreeriks toidutänavat üldse. Magustoit ei jäänud nii selgelt meelde, mäletan, et oli jube kihk šokolaadikoogi järele ja see sai ka ära rahuldatud, kas ilma selleta oleks koogiga rahul olnud, raske öelda.

Elu on ebakindel. Söö magustoit kõigepealt.