Inbetween Kokaõpilane 2011-02-28 15:00:14 |
Senimaani pole ma kala söönud, sest lihtsalt ei maitse. Kuna aga laste tervislikkuse huvides tahaks kala aegajalt toidulaual näha, siis paluksin retsepte, kuhu kala nii ära peita, et selle maitse väga tuntav pole. Senimaani on mu kolmene poeg igatahes grilllõhest ja kalasupist keeldunud, kui seda kuskil pakutud on :( Tänud ette! | |
Triin Abikokk 2011-02-28 15:34:34 |
meil lapsed söövad suitsukalasalatit nt ja suitsulesta. | |
Pille Nami-Nami peakokk 2015-12-27 10:00:51 |
Kuna ma ise jäin ka hätta uue teema tekitamisega, siis jätkan siin. Usun, et kalapulgad on täitsa "algaja kalasööja" teema :D
Novembrikuu ajakirjas TIIU võrdles Ülle Jukk meil müüdavaid kalapulki. Ülle kirjutab "Kalapulgad kuuluvad Inglismaa valmistoitude klassikasse, septembris sai tähistada nende 60. sünnipäeva. Kalapulki on reklaamitud kui kala ilma häiriva lõhnata, paraku selgub, et need kipuvad olema ka ilma maitseta". Testis osales kuus kalapulka, panen nad siia kirja Tiiu edetabeli alusel, lisan ka mõned Ülle kommentaarid. 8/10 Pealinna Kalapulgad, Premia Tallinna Külmhoone. 250 g, kilohind 3,80 eurot. Ookeanikala 51%. "Kõige meeldivama ehk loomulikuma väljanägemisega. Küllap aitab kaasa sobiv paneering, sest kate jääb praadides kenasti krõbe. Sisu on meeldivalt mahe, paraja maitsestuse ja konsistentsiga, kuigi kalamaitse tuleb paraku endal juurde mõelda." 7/10 VICI Fingers mozzarella & fish. Paljassaare Kalatööstus. 250 g, kilohind 6,26 eurot. Mintai 50%. "Paljassaarest tuleb tooteid eri kaubamärkide all, sellegipoolest on kõik erinevad. Mozzarella teeb need kalapulgad huvitavaks, kuigi maitse mõttes palju juurde ei anna. Plussiks ilus krõbe paneering ja oh imet - ainsad, millel on ka kalamaitse!" 5/10 Marine kalapulgad fileest. Balbiino, toodetud Poolast. 250 g, kilohind 6,76. Valge kalafilee 55%. "Tundub, et keegi on oranži värvitopsi paneeringuveskisse pillanud, sest pulgad on ebaloomulikult oranžid. Filee on kenasti eristub, kuid nii pehme ja lödine, et isegi küpsetamine ei suuda tootele krõbedat pealispinda anda. Kalamaitsest aru ei saa." 4/10 Northlandi kalapulgad. Toodetud Poolas. 250 g, kilohind 3 eurot. Liidetud kala 42%. "Kate on tihke ja kõva, kuigi praadides jääb meeldivalt krõbe. Sisu on aga liiga pudrune. Selles tootes on kõige vähem kala. Nagu aimaks räimele iseloomulikku mekki, kuigi pakendil on selle kohta vaid märgitud liidetud kala. Huvitav, mis see on?" 3/10 Esva kalapulgad. Paljassaare kalatööstus. 400 g, kilohind 4,48 eurot. Ookeanikala 50%. "Esva kalapulki müüakse ka 250 g kartongpakendis. Nostalgiatoode ei osutu tegelikult sugugi meeldivaks. Pealispind võiks krõbedam olla, aga see ei olegi põhiprobleem. Kalamass on hall ja pudrune ega kutsu sööma". 2/10 Rainbow kalapulgad. Paljassaare Kalatööstus. 250 g, kilohind 3,96 eurot. Mintai 64% "Karbile trükitud tekst eestikeelse tõlkega kleepsul küll kokku ei lähe. Teised kalapulgad olid vähem või rohkem oranžikat tooni, need on täitsa kollased. Kuigi kala osa on testitutest suurim, on sisu kummine ja täiesti maitsetu". |
|