vidinavahetus ('laenutus')

Edith
Abikokk
2010-10-08 13:32:17
igale inimesele on vist kapinurgas köögividinaid mis said ostetud kuna 'kindlasti läheb vaja' kuid mis peale nädalast kasutamist lihtsalt kapinurgas seisavad ja ruumi võttavad. ala need mahla/tsitrusepressid (riisikeetja, piimavahustaja, fondüü, keeksivormid, vahvli/võileivamasin jne) vist igaühel on mõni neist vidinaist. Mõtlesin, et oleks ju vahva kui saaks selliseid raiskamisi vähendada ja soovitud vidinaid kusagilt laenutada nädalaks (nö get it out of your system). Sellega seoses olekski idee, et kui inimestel on kodus vidinaid mida nad oleks nõus nö vahetuse korras (ehk siis kas teise köögividina vastu vahetuse korras või nö tasu eest näiteks kodutehtud leivapätsi või moosipurgi vastu vms-st vastavalt fantaasiale) lubama kaas nami-namikal kasutada mingiks perioodiks (ala nädal) siis see oleks ju võimalus välja selgitada kas konkreetne vidin just oma köögis/kodus kasutust leiaks. Et siis võiks olla teema kuhu panna kuulutused mida kellegil on 'välja laenutada' või mida soovitakse laenata. seda siis loomulikult koos piirkonnaga kus asi asub. Et algust teha lisaksin ise paar asja asukohaga Tallinn NÕMME. Välja saaks laenata: 1) rõhukeetja (nõukaaegne) max nädalaks sest kasutan seda ise üsna aktiivselt 2) kartulipress (selline nagu siin pildil http://peastpehme.blogspot.com/2010/08/kartulipress-ja-tordiprits-pildid.html) Saan aru, et oma asjade välja laenamine on seotud võimalike riskidega (ala kriibitakse, ummistatakse masin ära vms ma isegi kõike ei oska mõelda) aga kuna siin foorumis tundub olevat hulk toredaid inimesi koos siis usun ja loodan, et äkki võiks asjast asja saada ja inimesed käituks tsiviliseeritult.

Kuidas teha ... ja miks? Sest ma saan

Tziiki
Abikokk
2010-10-08 13:40:06
väga vahva idee minu arvates :) mina pesitsen Tartus... Laenata saaks: 1. Aurutaja 2. pm on olemas ka väike piimavahustaja (aga vaevalt et see kellelegi huvi pakub) kange soov oleks kelleltki laenuks saada mahlapressi (tahaks osta, aga kardan et äkki jääb seisma).

As for butter versus margarine, I trust cows more than chemists :)

Edith
Abikokk
2010-10-14 08:29:08
lisaksin veel laenutusnimekirja 12pesaga muffinivormi (asukoht jätkuvalt nõmmel). seda võib saada ka pikkemaks ajaks kuna seoses asukoha vahetusega see pann minu ahju ei mahu ja seisab hetkel täiesti kasutult.

Kuidas teha ... ja miks? Sest ma saan

Meringue
Abikokk
2010-10-17 00:56:33
Väga tore idee minuarust ka. :) Olgugi, et mul muidu väga palju köögividinaid kogunenud pole, siis see eest muffinivorme on mul hulgi. Seega oleks Tartus laenutada tavaline metallist 12-auguline vorm, 24-auguline minimuffinite vorm või 12 silikoonist vormikest (seisavad eraldi, aga hoiavad täitsa hästi kuju. Umbes sellised).

Köögikatsed