Pille Nami-Nami peakokk 2010-09-06 18:38:44 |
Rootsi kohta polnudki eraldi teemat. Tekitan selle siia, et Kristjan saaks varsti kirjutada veidi pikemalt surströmmingust :) Seniks aga viide Rootsi retseptidele ja valik Rootsi köögi pärleid illustreerivatele fotodele Nami-Nami retseptikogus: | |
Kirsike Abikokk 2010-11-20 15:40:22 |
Käisime hiljuti Rootsis juubelil. Pakuti meile eelroaks "Vanamehe kiusatust", mis koosnes rukkileival olevast magusa heeringa, kalamarja, sibula ja munasalatist. Väga-väga hea oli! Põhiroaks metsaseapraad kartulivormiga (oli nagu Jannsoni kiusatuse moodi, aga kilu oli puudu, aga pidavat ka väga traditsiooniline olema). | |
Pille Nami-Nami peakokk 2012-06-05 01:18:57 |
KIRSIKE:
Seda "vanamehe kiusatust" (rootsi k. gubbröra) ma sel nädalavahetusel Rootsis ei proovinud, küll aga nägin seda nii siin kui ka seal erinevatel võileibadel ja salativaagnatel.
Siin üks võimalikest retseptidest (ingl. k), siin veel üks ja veel üks (rootsi k). Siin Allt om Mat gubbröra-retseptid.
Käisime hiljuti Rootsis juubelil. Pakuti meile eelroaks "Vanamehe kiusatust", mis koosnes rukkileival olevast magusa heeringa, kalamarja, sibula ja munasalatist. Väga-väga hea oli! |
|
Pille Nami-Nami peakokk 2012-06-09 00:44:31 |
Meil tulevad pühapäeval mõned sõbrad ja Kristjani kolleegid Rootsi peole. Plaanis selline menüü: Rootsi juustud: Svecia, Präst, Greve Näkileivad Västerbottenspaj ehk Västerbotteni juustu pirukas Krevetisalat (Räksallad) Gubbröra ehk heeringasalat röstsaial Böcklingröra ehk kuumsuitsuräimesalat röstleival Kladdkaka ja/või kärleksmums Midagi mõtlen ehk veel välja. | |
Kirsike Abikokk 2012-06-09 01:27:53 |
Pille, kas sa Nationalbakelse´d oled teinud? (see ei ole soovitus homseks, vaid küsimus :) juba mitu päeva mõtlen, kas võtta tegu ette või mitte :)) | |
Pille Nami-Nami peakokk 2012-06-20 12:54:31 |
Seda mõtled, Kirsike? Ei ole teinud, kuigi lihtsalt mazarin-koogikesi olen küll ja küll teinud. Kohe panen me Rootsi peo pildid ja retseptiviited siia ka üles. | |
Pille Nami-Nami peakokk 2013-11-26 09:41:39 |
Pille:
Gubbröra retsept on nüüd juba mõnda aega ka Nami-Namis olemas: Rootsi heeringa-munasalat
Lisaks olen päris mitu korda teinud nn meremehehautist (sjömansbiff) ehk õlle-kartuli-veiseliha-sibulahautist.
KIRSIKE:
Seda "vanamehe kiusatust" (rootsi k. gubbröra) ma sel nädalavahetusel Rootsis ei proovinud, küll aga nägin seda nii siin kui ka seal erinevatel võileibadel ja salativaagnatel.
Siin üks võimalikest retseptidest (ingl. k), siin veel üks ja veel üks (rootsi k). Siin Allt om Mat gubbröra-retseptid. Käisime hiljuti Rootsis juubelil. Pakuti meile eelroaks "Vanamehe kiusatust", mis koosnes rukkileival olevast magusa heeringa, kalamarja, sibula ja munasalatist. Väga-väga hea oli! |
|
Minusahver Kokaõpilane 2014-05-01 03:58:58 |
Viimsel ajal olen rootsiteemalisi toitusid teatud põhjustel lähemalt uurinud ja sattunud minu jaoks täiesti uudsete, aga eestlase maitsemeelele ülimeeldivate toitudeni. Gubbröra- tõlkes vana mehe mix, aga nagu Britt tabavalt ütles ka Viimsi muttide mix. Siin selle peenem versioon. Gubbröra | |
Merle Abikokk 2014-10-28 02:44:53 |
Ei osanud kuskile hästi paigutada oma prinsesstårtat ehk printsessitorti. Ei teinud lapsele ega ka sünnipäevaks ning lemmik ei saa ka olla, kuna ise ei saanud maitsta ;) Igatahes siis mõtlesin, et siia Rootsi teema alla pannes ikka ei eksi. | |