Fre Abikokk 2010-07-24 11:02:26 |
Viljandi kõige paremini hoitud saladus Väga raske on teha teemat söögikohale, millel hoolimata paariaastasest tegevusest puudub nimi. Õnneks on nüüd kohvikunurgas klaaspurk, kuhu külstajad saavad panna sedeleid oma ettepanekutega. Tegemist on Enn ja Kaari Onni koduhoovis tegutseva kohaga, mis on avatud Folgi ajal. Söögikohas puudub hinnakiri, igaüks jätab pisikesse puidust kohvrikesse just nii palju raha kui heaks arvab. Menüü on lühike, huvitav, maitsev ja Eestimaine. Nii mõnigi kord on rasksui istekoha leidmisega ja pea alati on taustaks mõne Folgil esineja (või mitteesineja, mis vahet sel on) musitseerimine. Süüa teevad Põhjaka kokad. Sakalas oli selle kohviku kohta artikkel ka kunagi: http://www.sakala.ajaleht.ee/290708/esileht/5035460.php | |
ErleS Abikokk 2010-07-24 11:26:04 |
Ehk vihjad, kus see salapärane koht täpsemalt asub? :) Lugesin ka tol korral Sakalat, aga ei suutnud asukohta tuvastada - kuigi Viljandis peaks nö kõik kõiki tundma, mina Enn ja Kaari Onni ei tea ja neil kodus külas käinud ei ole :) Palun kas või väikseid vihjeid asukoha osas... Viljandis on sel suvel tegutsenud veel üks kodukohvik Koidu ja Tartu tn nurgal asuva apteegi hoovis, kuid kuna mu puhkus alles algas, ei ole sinna veel jõudnud. Facebookis neil ka oma lehekülg, kuhu päris palju fänne tekkinud lühikese ajaga ja kiidusõnu laekunud. Väidetavalt pakuvad mahetoitu ja menüü tundub päris huvitav Viljandi teiste kohvikute kõrval. Kas kellelgi on juba selle kohaga kogemusi? | |
Fre Abikokk 2010-07-25 01:45:39 |
Erle, see ongi sama koht, Koidu tn apteegi maja hoov. | |
ErleS Abikokk 2010-07-25 02:54:44 |
Käisin seal täna söömas ja jõudsin samale järeldusele :) Väga armas koht ja söögiga jäime ka rahule. | |
Heah Kokaõpilane 2010-07-25 23:54:05 |
sel aastal siiski põhjaka kokad seal polnud, vaid toitsid teelolijaid oma mõnusas põhjaka mõisas tln-tartu maantee ääres ( www.pohjaka.ee). kaari ja enn aga pidasid kohvikut küll, seekord oma jõududega :) | |
ErleS Abikokk 2010-11-14 19:16:52 |
Viimane aeg teha eraldi teema selle suurepärase kohviku kohta :) Tegelikult Fre juba suvel algatas teema, aga kuna seni vaid Folgi ajal tegutsenud salakoht on nüüdseks avalikult avatud, kulub uus õige nimega teema ära. Tegemist on Viljandi südalinnas tegutseva armsa ja koduse kohakesega, mille leiab Koidu ja Tartu tänava nurgal asuva rohelise apteegimaja hoovist. Toit on maitsev, kodune, kvaliteetsest toorainest ja sageli mingi väikese mitte-eestlasliku kiiksuga, mis ilmselt tuleneb sellest, et kohta pidavad perekonnad on kuulujuttude kohaselt Ameerika ja Rootsi taustaga. Toidu valmistamiseks püütakse tooraine hankida ümberkaudsetelt talunikelt ja võimaluse korral on see mahe. Kohvikurahvas on samuti väga sõbralik ja tore ning tõepoolest tekib tunne, et oled justkui nende juures külas. Kuna köök ja kohvikuosa asuvad ühes ruumis, toimub kogu kokkamise protsess ja toimetamine külastajate silme all. Menüü koostatakse ilmselt vastavalt saadaolevale toorainele või tujule. Olen Facebookis vahel lugenud, mida pakutakse, ja tundub väga põnev. Neil üksikutel kordadel, kui olen sinna sattunud, olen söönud nii soolast kui magusat ja alati rahule jäänud. Ainus pisuke pettumus oli kohupiimavorm, mis oli kuidagi igav. Ka paar minu tuttavat pole sellest vormist vaimustuses olnud. Seega seda ei soovita esimesena proovida :) Hinnad on Viljandi mõistes keskmised või pigem kallimapoolsed. Viljandis pole seni harjutud lõunase supi eest 45 kr maksma või napoleoni eest 35, kohv vist samuti 35. Ilmselt pole ka seni kohta olnud, kus tasuks nii palju maksta, sest sellesse kodukohvikusse rahvast jagub :) Samas portsud on korralikud, supp isegi suur. Hinna ja kvaliteedi suhe on siiski paigas, sest kripeldama ei jää, et liiga palju oleks maksnud. Kohvi ma ei joo, seega hinnas päris kindel ei ole, aga mu meelest oli 35. Juttude põhjal olen kuulnud, et väga hea kohv pidi olema, orgaaniline peale kauba, kelle jaoks oluline. Ilmselgelt on minu jaoks on selle kohviku näol hetkel tegemist Viljandi pärliga. Kui seni olen alati pead vaevanud, kuhu üldse võiks Viljandis sööma minna, siis praegu on hoopis nii, et mul on väga kahju, et see koht on avatud vaid nädala keskel (ja paar tundi päevas), kui mind enamasti Viljandis ei ole. Kes sel ajal Viljandisse satuvad, soovitan kindlasti külastada :) Lisan paar enda ja tuttava tehtud pilti ka, millest osad tehtud suvel folgi ajal, kui ka hoov oli laudu ja külastajaid täis: Kes tahab rohkem pilte vaadata, siis Facebookis on nii nende uus Rohelise Maja Kodukohvik kui vana leht Kodukohvik Koidu apteegi hoovis olemas. | |
Pille Nami-Nami peakokk 2012-06-07 22:34:32 |
Tundub, et Roheline Maja tegutseb endiselt :) 2012. a. juunikuu ajakirjas "Oma Maitse" on rubriigis "EHE MAITSE" (lk 84-88) Kristiina Illak sellest Viljandimaa söögikohast pikemalt kirjutanud. | |