Mutski Kokaõpilane 2010-04-20 09:39:39 |
Tere!Tahtsin uurida kas kasutate kookides Merevaiku. Tegin suvel põldmarjakooki kuhu see sisse käis ja oli imehea.Ehk on kellelgi jagada miskit head retsepti Merevaiguga. | |
Tziiki Abikokk 2010-04-20 11:09:28 |
minul on, minul on :)
kui ma kunagi ammu küpsetama hakkasin, siis ei teadnud, et toorjuustul ja sulatatud juustul on vahe (häbenen...), niisiis tegin torti-aga see pole Merevaigu, vaid selle Eesti sarja sulatatud juustuga (kollased karbid). Maitseb omapäraselt ja hästi :)
kopin õpetuse sellel kujul, mil ma ta tookord omale kirja panin :P
Valmistusained
5x150 g Eesti Light naturaalne sulatatud juust
200 g kaeraküpsiseid (digestive)
100 g võid
100 g Toblerone valget shokolaadi
marju (nt. maasikaid)
4 muna
suhkrut maitse järgi
Valmistusviis
1. Purusta küpsised, sega sulatatud võiga, vajuta kergelt vormi põhja.
2. Sega 4 karpi sulatatud juustu suhkru ja munadega.
3. Kata põhi marjadega (hea nõuanne - kui kasutad nt. külmutatud marju, siis pannes nad kaussi sulama, tekib kausi põhja pisut marjade mahla moodi vedelikku - pange väike kogus sellest muna-sulatatud juustu segusse. Kuid mitte palju, muidu tapate juustu maitse).
4. Vala juustu-suhkru munasegu põhjale.
5. Küpseta kuni pealt pruun.
6. Lase koogil täielikult jahtuda.
7. Sega sulatatud shokolaad ja juust (1 karp) omavahel ja glasuuri kook.
NB! Kook on parim kui ta on õhuke, nii et ärge pürgige kõrgustesse kuigi võib tunduda, et mässamist on palju, on tegelikult valmistamine imelihtne. As for butter versus margarine, I trust cows more than chemists :) |
|
Pille Nami-Nami peakokk 2010-04-20 12:04:16 |
Teema juba olemas, tõstan sinna. | |