Pille Nami-Nami peakokk 2010-03-29 11:59:37 |
Veetsime 2010. märtsis ööpäeva Zürichis ja paneks kirja, kus me selles ilusas Limmati-äärses linnas sõime-jõime. Pole küll otseselt Šveitsi-keskne, aga ka Zürichis on nüüd kuulsa Pariisi kondiitriäri Ladurée esinduspood (Kuttelgasse 17, 8001 Zürich). Sealt ostsime kaasa makroone, mida nautisime lihtsalt pargipingil :) Limmati ääres oli armas söögikoht Café Wühre (Wühre 11, 8001 Zürich), kus sai päikese käes õues või tuulevarjus sees istuda. Menüüs supid-salatid-koogid-Birchermüsli vahukoorega jms. Edasi jalutasime kuulsa Café Conditorei Schoberi maja juurde (Napfgasse 4, 8001 Zürich), kus nüüd tegutseb Péclard. Imeline koogivalik, hulgaliselt makroone, lisaks salateid-flammekucheneid, jäätiseid jms. Me võtsime vaarikakoogi, soolase karamelliga trühvlikoogi (fleur de sel), hapukoorejäätise ja kohvid. Istusime väliterrassil, kus tuli vabanevat lauda pikalt oodata. Väga popp koht :) Edasi jalutasime piki Limmatquai tänavat Vollenweider Confiseur šokolaadipoodi (Theaterstrasse 1, 8001 Zürich), kust ostsime kaasa Zürichi lipuvärvides sini-valgeid Zürichi makroone. Muide, Vollenweider alustas 1943. aastal Winterthuris (linnake Zürichi lähistel), nii et tõeline Šveitsi värk :) (pildid lisamisel) Õhtusööki nautisime väikeses Mere Catherine restoranis (Nägelihof 3, 8001 Zürich), kus mina võtsin sealiha spinati ning tomatignocchidega. Magusast loobusime, sest tütreke oli unisevõitu. Üldiselt oli kohvikuid-restorane palju-palju ja laupäeva õhtul olid enamus kohti ka rahvast täis. Seda siis vaatamata Šveitsi hindadele ;) | |
Mandalijev Kokaõpilane 2010-04-24 13:11:34 |
Kui Zürichis rohkem aega ja mõte midagi tõeliselt erilist nautida siis soovitan sellist kohta-> http://www.libanesisch.ch . Mõni aasta tagasi oli muidugi seis selline et sisse sai ainult ette broneerimisega, koht oli ülipopulaarne. Ainus häda ehk selles et ta pole päris turismipiirkonnas vaid kilomeeter- paar eemal. Teisalt on see piirkond kohalikele tuntud kui põhiline ööelu piirkond nii et põnevust peaks seal piirkonnas olema ka ilma restoranita. | |
Pille Nami-Nami peakokk 2013-07-16 14:03:56 |
Kui keegi plaanib Zürichisse või Genfi minna ja sealse toidu- või kohvikultuuriga lähemat tutvust teha, siis toidublogija Kerrin pakub personaalset eksursiooni: Sweet Zürich tour Sweet Geneva tour Kerrin räägib vabalt inglise keelt!!! | |
Pille Nami-Nami peakokk 2014-05-15 19:50:27 |
ZÜRICH HOW TO LIVE OFF DARK CHOCOLATE IN ZURICH :) | |
Rebane Abikokk 2014-05-20 21:48:36 |
Vaatasin, et rahvusköökide all Šveitsi ei ole ja ka juustuteema juurest raclette'i ei leia, nii et kirjutan siis siia.
Käisin nädalavahetusel Šveitsis ja loomulikult tegime sõprade juures ka raclette'i õhtusöögi. Minu jaoks oli uus ja äärmiselt tore avastus mandlilaaste juustule (või ka juustu alla) enne sulatamist lisada! Kergelt grillitud mandlite pehme maitse sobib suurepäraselt kokku juustu pikantsusega. Kindlasti soovitan proovida, kel raclette'itegu ees seisab!
Veel oli meil juustule lisaks lihavalik, šampinjonid, paprika, sibul, marineeritud kurgid, keedukartulid. Kõrvale loomulikult vein.
Jazzino. teen. naudin. |
|