Ujuvad saarekesed / Floating Islands / Ile Flottante

Juhanharm
Postitusi: 5
Kokaõpilane
2010-03-02 22:54:08
Otsisin Nami-Nami foorumites ja ei leidnud ühtegi vastavat teemat. Seega teen uue :) Ükspäev tegin ujuvaid saarekesi. Väga head tulid. Kes veel teinud pole võib kindlasti proovida. Enam-vähem lähtusin sellest retseptist: http://fabricpaperthread.blogspot.com/2009/01/clean-and-simple-and-dessert-recipe.html Võrreldes retseptiga kasutasin karamellikastme asemel vahtra siirupit. Tartari võite ka lihtsalt ära jätta või natuke sidrunhapet panna. Retsepti juurde märkuseks, et järgime kord panen ehk natuke vähem suhkurt munavalgetele. Eks sõltub maitsest, kui magusat armastatakse. Mõnele teisele sööjale samas meeldis magusus väga. Veel mõned pildid saarekestest on üleval siin: http://www.flickr.com/photos/juhanharm/4381850284/
Juhanharm
Postitusi: 5
Kokaõpilane
2010-03-02 23:03:06
Vaatan, et sarnane magustoit on Nami-Nami retseptikogus olemas ka: http://www.nami-nami.ee/recipe.php?q=detail&pID=1613 Tegelikult, mõned natukese vanemad inimesed, kes neid saarekesi sõid ütlesid ka, et meenutab lumepallisuppi. Ma ise sellest kahjuks või õnneks suur midagi ei tea. Ainult niipalju, et Nõukogude ajal olla väga populaarne olnud ... :)
Netcat
Postitusi: 1930
Abikokk
2010-03-03 10:53:18
Ma olen alati arvanud, et "ujuvad saarekesed" ja lumepallisupp on üks ja sama asi.

Elu on ebakindel. Söö magustoit kõigepealt.

Qsti
Postitusi: 369
Abikokk
2010-03-03 13:45:38
Netcat:
Ma olen alati arvanud, et "ujuvad saarekesed" ja lumepallisupp on üks ja sama asi.
Minu jaoks ka. :)
Pille
Postitusi: 16230
Nami-Nami peakokk
2010-03-03 15:34:50
Qsti:
Netcat:
Ma olen alati arvanud, et "ujuvad saarekesed" ja lumepallisupp on üks ja sama asi.
Minu jaoks ka. :)
No peaaegu :) Õige oleks vist öelda, et lumepallisupp on ujuvate saarekeste vaesem vend. Mul hetkel öökapil Anthony Demetre raamat "today's special: a new take on bistro food" ja sealne ujuvate saarte retsept sisaldab liitri piima kohta 16 (!!!!) munakollast. Retsept on mõeldud 4-6 sööjale :) Nami-Nami lumepallisupp oma nelja munaga on täielik dieettoit selle kõrval :D :D :D Muide, siin blogis on terve lõik pühendatud "ujuvate saarte" (floating island) ja "lumepallide" (snow balls) erinevustele. Floating island olla selle blogija andmeil üks suur lumepallisaar, mis enamasti küpsetatud vesivannis (ahjus) ja millele on lisatud hakitud pähkleid. Lumepallid on siis väiksemad. Muide, sealses retseptis on 6 munarebu poole liitri piima kohta, et 12 rebu liitri kohta, nii et ikka kolm korda enam, kui siinses lumepallisupiretseptis. Ka tunnustatud ja tuntud USAs baseeruv prantslannast blogija, Beatrice (me suhtleme eetriväliselt päris tihti, sest tütred sündisid kuuenädalase vahega ;)), arvab, et ?le flottante ja oeufs ? la neige on kaks erinevat desserti - nimelt ujuvad saared nõuavad ka karamelli. Beatrice'i retseptis on 5 munarebu poole liitri piima kohta. Nii et juhanharm algatas igati põneva desserditeema :) Minu kiire hinnang siis: "ujuvad saarekesed" on palju rammusama kastmega, kui meie lumepallisupp ning munavalgepalle on portsjoni kohta üks. Muidu enam-vähem sama :P

Nami-Nami.ee ja Nami-Nami.blogspot.com

Juc
Postitusi: 629
Abikokk
2010-05-30 21:35:01
Mina tegin ujuvaid saari või siis lumepallisuppi, aga väikse konksuga. Nimelt, ei keetnud ma palle mitte piimas, vaid rabarberikissellil (enne tärklise lisamist). Lisasin kõige peale kreemikuse lisamiseks vanillikreemi (custard). Lähemalt saab lugeda siit .

http://jucjaco.blogspot.com/