Nobeli kohvik, Tartu

Cashmir
Abikokk
2009-11-18 22:10:25
Tartu Lõunakeskuse uues osas on koos Apollo raamatupoega avatud kohvik Nobel. Sattusin sinna üsna juhuslikult, ilma eelnevat uurimistööd tegemata, nii et tausta kohta midagi öelda ei oska. Tellisin salati suitsulõhe ja pošeeritud munaga, lauakaaslane võttis praadide hulgast midagi sisefileega. Vähemalt täna proovitu alusel soovitaksin Nobelit pigem kaalujälgijale :) Tavaliselt on mul alati häda sellega, et ei jõua tervet portsu ära süüa ja pean laskma osa pärast kaasa pakkida.. noh, olgu öeldud, et Nobelis sellist muret ei teki. Mu lõhesalat koosnes peaasjalikult põld-võõrkapsa kuhjast, mille sekka oli sattunud paar muud salatilehte. Selle rohelise hunniku kõrval oli kolm väikest lõhetükki ja peal siis lubatud pošeeritud muna. Lõhe kogus oli nii väike, et tavaliselt on isegi lõhevõileiva peal rohkem :) Põld-võõrkapsas tähendas see kord peamiselt pikki väljaveninud varsi ja kiduraid lehekesi, mida oli raske viisakalt süüa. Kahvliga viimast heinakuhja suhu ajades pidin nentima, et kõht on endiselt tühi. Nihverdasin endale maitsmiseks ka tükikese lauakaaslase sisefileest, see oli lihtsalt kuiv üleküpsenud tükk liha. Ja ports oli samamoodi äärmiselt tagasihoidlik. Võib-olla oli täna lihtsalt kehv päev, masu ja pilves ilm, nii et kunagi lähen proovin ehk veel kord. Ainult kõhu peab siis kindluse mõttes enne täis sööma või tõesti mitu käiku tellima :) Kohviku asukoht on küll hea. Kooke ja saiakesi paistis päris suures valikus, võib-olla peakski seal hoopis raamatu kõrvale kooki ja kohvi mekutama, mitte süüa nõudma.
Tziiki
Abikokk
2009-11-19 00:43:26
käisin ka seal...aga võtsin ainult latte kohvi, ms oli üsna hea...aga just vaatasin, et koogivalik neil jube niru-tavalised Astri pagari saiad hingehinna eest :) no ja siseinfona tean, et tegu ongi Astri kohvikuga, kus ideed olid suured, aga raha vähe :S

As for butter versus margarine, I trust cows more than chemists :)

Toidumaitsja
Kokaõpilane
2009-12-21 10:57:16
..käisin ka seal..kohvi on tõesti hea, hõrk ja maitsev oli ka lõherisotto ning magustoiduks võetud jõulurull. To Tziiki..kooki teeb neil enda pagar ja nali muidugi et koogil hingehind. Peale elus esimest korda kohviku külastamist ei tasu kohe järeldusi hakata tegema. Tavaline Tartu hind, Tallinnasse soovitan sul mitte minna. Ühesõnaga oli toit maitsev ja interjöör meeldiv ning hubane. Mulle meeldib.
Pille
Nami-Nami peakokk
2009-12-21 12:25:03
Toidumaitsja:
To Tziiki..kooki teeb neil enda pagar ja nali muidugi et koogil hingehind. Peale elus esimest korda kohviku külastamist ei tasu kohe järeldusi hakata tegema. Tavaline Tartu hind, Tallinnasse soovitan sul mitte minna. Ühesõnaga oli toit maitsev ja interjöör meeldiv ning hubane. Mulle meeldib.
Hea Toidumaitsja, palun mitte siin foorumis isiklikuks ja solvavaks minna! Kui oled kellegagi eriarvamusel, siis nii ütlegi, aga ära asu teda ründama. Päris kindel, et kasutaja Tziiki on käinud siiski ka varem kohvikus (siin Nami-Namiski kommenteerinud) ning ilmselt ei eksiks ka pealinna kohvikuterägastikus ära!! :D

Nami-Nami.ee ja Nami-Nami.blogspot.com

Toidumaitsja
Kokaõpilane
2010-01-04 12:37:47
Head uut aastat! Vabandust, jäi selline mulje..ei tahtnud üldsegi mitte solvata :D Ise ka nii mõneski kohvikus käinud :)
Texmex5
Kokaõpilane
2010-03-18 18:21:06
Minule Nobel meeldib, portsjonid pole küll väga suured, samas on hinnad suht Tartu normaalsed. Proovinud olen erinevaid pastasid ning kõrvitsa püreesuppi. Seni on kõik väga maitsev olnud.
Cracilis
Abikokk
2011-07-31 12:18:26
Põhiliselt olengi võtnud kooke ja kohvi- võib rahule jääda. Shokolaadikook on muidugi magus-magus, aga näiteks juustukook on väga hea. Juusturulli, khm, müüakse kõrvaolevas Rimis muidugi tunduvalt odavamalt...