Pärmseene dieet

Merilin
Abikokk
2011-04-12 20:29:05
Tziiki:
Kairit:
Thredahlia, aga anna palun nõu, kuidas siis saada organismis vohav pärmseen kontrolli alla? Ma ei ironiseeri vaid küsin tõsiselt...
pärm toitub suhkrust, et siis eelkõige tuleks piirata magusa tarbimist.
Enne, kui pole diagnoosi kinnitatud, ei tasuks küll pärmseent kontrollima hakata...! Aga kui tõesti seen, siis suhkrud (sh magusad puuviljad) ja tärklis (valge jahu jne), mis laguneb organismis suhkruks, soodustavad ilmselt küll seene vohamist.

Pisike ja Pisut Segi, teadagi...

Anu
Abikokk
2011-04-13 08:55:17
Mina pidin dieeditama, kui laps paar nädalat vana oli. Mõlemal pärmseen vohas ja päris jube oli ikka. :) Ei tohtinud valget jahu, suhkrut, pärmi, seene, alkoholi, riisi, maapähklit süüa. Midagi oli vist veel.. Igatahes sain lahti ja tagasi pole tulnud. :)
Tulka
Kokaõpilane
2011-08-15 20:49:29
Kuna ma ei leidnud sobivat teemat ja ka ei hakanud uut teemat tegema. Siin on küll teemaks pärmseene dieet aga küsimus oleks siis selline, kas on võimalik teha tainast ilma pärmita ja asendada valge jahu täisterajahuga. (nt kringel, ja muud saiakesed).??? Nii palju mul on jah, pärmseene vastu allergia kuigi väga paljud asjad (saiatooted) ju koosnevadki pärmist.
Põrnikas
Abikokk
2011-08-15 23:40:14
Tulka:
Kuna ma ei leidnud sobivat teemat ja ka ei hakanud uut teemat tegema. Siin on küll teemaks pärmseene dieet aga küsimus oleks siis selline, kas on võimalik teha tainast ilma pärmita ja asendada valge jahu täisterajahuga. (nt kringel, ja muud saiakesed).??? Nii palju mul on jah, pärmseene vastu allergia kuigi väga paljud asjad (saiatooted) ju koosnevadki pärmist.
pärmseene dieedist ma midagi ei tea. aga juuretisega (mis on siis looduslik pärm, ma ei tea kuidas see su allergiale mõjub) on võimalik täisterajahust küpsetisi teha küll.. huvikorral soovitan sirvida näiteks Wild Yeast blogi. Seal üsnagi häid soovitusi nii juuretise tegemiseks kui kasutamiseks, enamus retsepte kasutavad küll rohkem või vähem valget jahu, aga on ka üsnagi kõrge täisterajahu sisaldusega retsepte. Head katsetamist.
Merilin
Abikokk
2011-08-16 10:37:16
Põrnikas:
Tulka:
pärmseene dieedist ma midagi ei tea. aga juuretisega (mis on siis looduslik pärm, ma ei tea kuidas see su allergiale mõjub) on võimalik täisterajahust küpsetisi teha küll.. huvikorral soovitan sirvida näiteks Wild Yeast blogi. Seal üsnagi häid soovitusi nii juuretise tegemiseks kui kasutamiseks, enamus retsepte kasutavad küll rohkem või vähem valget jahu, aga on ka üsnagi kõrge täisterajahu sisaldusega retsepte. Head katsetamist.
Kui tegemist on allergiaga, siis ilmselt ei sobi ka juuretisega küpsetised, sest ka need sisaldavad pärme.

Pisike ja Pisut Segi, teadagi...

Pille
Nami-Nami peakokk
2011-08-16 10:58:09
Thredahlia:
Kui tegemist on allergiaga, siis ilmselt ei sobi ka juuretisega küpsetised, sest ka need sisaldavad pärme.
Tulka, ära pahanda, see Thredahlia kommentaar lihtsalt tõi meelde ühed Eesti tuntud staarblogijad, kes endil raskekujulise tsöliaakia diagnoosisid ja kogu ilmale tuututasid, kuidas diagnoosi panek ja dieedi jälgimine neil enesetunde paremaks tegid. Küll said nad aga täitsa tavalist sojakastet süüa, mis tõelise tsöliaakia puhul on täiesti välistatud (sobib vaid tamari-sojakaste). :P

Nami-Nami.ee ja Nami-Nami.blogspot.com

Zapxpxau
Abikokk
2011-08-16 12:26:47
Olen seda ka mujal toidublogijate seas märkanud, ühest hetkest olid kõik asjad gluten free. Ja väga ühel ajal. Mingi moehaigus vist.

Zap*

Pille
Nami-Nami peakokk
2011-08-16 13:09:25
Zapxpxau:
Olen seda ka mujal toidublogijate seas märkanud, ühest hetkest olid kõik asjad gluten free. Ja väga ühel ajal. Mingi moehaigus vist.
Mina tean päris mitut inimest, kel on päriselt diagnoositud tsöliaakia (nii Eestis kui ka mujal) ja tegemist on üsna raske diagnoosiga. Nii et moehaigus päris pole. Lisaks on hulk inimesi, kes üritavad vältida gluteeni mitmel eri põhjusel - ka täiesti lubatud-põhjendatud (näiteks soovitatakse erinevate autismispektrumi häirete korral gluteeni- ja kaseiinivaba dieeti). Aga too blogipaar ajaski just seepärast naerma, et nende endi hinnangul põhjustab gluteen neile kõiksugu kannatusi ja sada häda, aga tegelikult oli nende murede põhjus ikka hoopis mujal. Ilmselt peas :D

Nami-Nami.ee ja Nami-Nami.blogspot.com

Zapxpxau
Abikokk
2011-08-16 13:33:00
Tean küll, et päris haigus, aga just sarnane asi - mingi 3 toidublogijat, kes on aastaid kooke, saiakesi ja muid värke söönud hakkavad kõik järsku gluteenitalumatuks. Mulle tundus see küll kummaline.

Zap*

Tulka
Kokaõpilane
2011-08-18 00:03:02
Pille:
Thredahlia:
Tulka, ära pahanda, see Thredahlia kommentaar lihtsalt tõi meelde ühed Eesti tuntud staarblogijad, kes endil raskekujulise tsöliaakia diagnoosisid ja kogu ilmale tuututasid, kuidas diagnoosi panek ja dieedi jälgimine neil enesetunde paremaks tegid. Küll said nad aga täitsa tavalist sojakastet süüa, mis tõelise tsöliaakia puhul on täiesti välistatud (sobib vaid tamari-sojakaste). :P
Ei ma ei pahanda üldse, kui lihtsalt süüa ikka nädalate viisi pärmiga tooteid lööb allergia välja. Muud ei midagi, tahtsin reaalselt teada, kas on võimalik teha sellised asju (kringel, sajakesed jpm) ilma pärmita :)
<< 1 | 2 | 3 >>