Glükoos: glükoosisiirup ja glükoosipulber

Kätrin
Abikokk
2009-10-23 19:58:38
Kas oskab keegi öelda, on Eestist võimalik kuskilt glükoosisiirupit osta või saab seda ise teha?

Kätrini kokkamispäevik

Zapxpxau
Abikokk
2009-10-23 20:20:25
Inverted sugar ei ole sama mis vedel glükoos. Inverted sugar syrup on kodus tehtav, kuigi mitte nii kvaliteetsel kujul kui kommertsvariant. Glükoosi ma Eestis vedelal kujul poes näinud ei ole, aga ehk kuskil on?

Zap*

Kätrin
Abikokk
2009-10-23 20:24:37
Zapxpxau:
Inverted sugar ei ole sama mis vedel glükoos. Inverted sugar syrup on kodus tehtav, kuigi mitte nii kvaliteetsel kujul kui kommertsvariant. Glükoosi ma Eestis vedelal kujul poes näinud ei ole, aga ehk kuskil on?
Selleni me jõudsime ise ka nüüd lõpuks lugedes, et inverted sugarit saab kodus teha :) kuigi jah, mis see kvaliteet on, ei tea. Aga glükoosiga on ikka küsimus lahtine.

Kätrini kokkamispäevik

Zapxpxau
Abikokk
2009-10-23 20:31:15
Netist tellides on kõige lihtsam minu meelest, või osta pulbrilisel kujul glükoosi ja tee sest siirup. Miski spets pood on ka vist Tallinnas, Toikako? Küsi sealt?

Zap*

Kätrin
Abikokk
2009-10-23 21:17:50
Zapxpxau:
Netist tellides on kõige lihtsam minu meelest, või osta pulbrilisel kujul glükoosi ja tee sest siirup. Miski spets pood on ka vist Tallinnas, Toikako? Küsi sealt?
Suur tänu abi eest, ise ei oskaks seda spetspoodi otsidagi.

Kätrini kokkamispäevik

Helen
Kokaõpilane
2009-10-25 23:29:00
Mina tellisin Squires Kitcheni netipoest. Tuli väga kiiresti kohale.

http://heleniretseptid.blogspot.com

Profa
Abikokk
2009-10-26 11:42:31
Glükoos on ju viinamarjasuhkur, müügil pulbrina igas suuremas toidupoes dieettoitude või eritoitude letis. Otsi punast pakendit kirjaga Traubenzukker. Hinnalt vist umbes poole kallim tavalisest suhkrust. Kas ta on pulbri või siirupi kujul peaks ju täiesti ükskõik olema. Või ma eksin? Thredahlia parandab-täiendab?

Profa köögipool

Kätrin
Abikokk
2009-10-26 13:14:42
Profa:
Glükoos on ju viinamarjasuhkur, müügil pulbrina igas suuremas toidupoes dieettoitude või eritoitude letis. Otsi punast pakendit kirjaga Traubenzukker. Hinnalt vist umbes poole kallim tavalisest suhkrust. Kas ta on pulbri või siirupi kujul peaks ju täiesti ükskõik olema. Või ma eksin? Thredahlia parandab-täiendab?
See on oluline küll, kas on siirup või kristall, sest komme tehes pole suhkrul lihtsalt kuskil lahustuda, kuid siirupit saab kodus täitsa ise teha, kui suhkur olemas- sedasi ka asja lahendasime. Aitäh.

Kätrini kokkamispäevik

Pille
Nami-Nami peakokk
2010-01-03 13:49:27
Maris 30.12.2009:
Kas keegi teab soovitada, kust saab osta glükoosisiirupit?
K2trin 30.12.2009:
Meie oleme Eestis glükoosisiirupit juba pikka aega taga ajanud ja pole kuskil. Netist saab tellida, aga meie lahendasime asja nii, et ostsime apteegist glükoosipulbri ja tegime ise siirupi. Paistab, et töötab. Tops maksis vist 32.- ma ei tea - 200g oli seal ehk sees.
Spidur 30.12.2009:
mina olen ka nii teinud.
Netcat 2.1.2010:
Aga mille jaoks glükoosisiirup üldse möödapääsmatult vajalik on, kui tohib (tobedalt) küsida?
K2trin 2.1.2010:
Meie teeme sellega komme ja trühvleid.
Netcat 2.1.2010:
Aga mille poolest see parem on, kui tavaline suhkur või suhkrusiirup?
K2trin 3.1.2010:
Ma ei tea, kas ma nüüd väljendan end tehniliselt õigesti, kuid karamellistumise temperatuur on oluliselt kõrgem kui suhkrul, mistõttu saab sellega rohkem tööd teha ka kõrgetel temperatuuridel.
Zapxpxau 3.1.2010:
Glükoos on mitmeski mõttes väga tänuväärne tegelane. Näiteks jäätiste ja sorbettide valmistamisel - tema omadused jäätumisel sarnanevad alkoholile - ei muutu kivikõvaks nagu tavaline siirup või suhkrulahus. Samuti keetmisel erinevad tema omadused suhkrust märgatavalt, seepärast sobib ta nii hästi näiteks vahukommide tegemiseks, ta jääb pehme ja veniv isegi pärast kõrgel temperatuuril töötlemist.

Nami-Nami.ee ja Nami-Nami.blogspot.com

Pille
Nami-Nami peakokk
2012-05-22 16:20:30
Tallinna Stockmannis on müügil 140g tuubid glükoosisiirupit, hinnaks 1.89 eurot. Nami-Namis on hetkel küll vaid 3 retsepti, kus glükoosisiirupit vaja, aga eks ma julgen nüüd neid julgemini lisada :)

Nami-Nami.ee ja Nami-Nami.blogspot.com

< 1 | 2 >>