Kana ja broiler ning nende kasutamine köögis

Fre
Abikokk
2009-09-16 22:25:42
Mul on väga labane probleem, nimelt tundub, et igasugused ahjus tehtud kanalised, valdavalt koivad-tiivad-kinstud tulevad välja progresseeruvalt halvasti. Küll olen katsunud erinevate asjadega maitsestada, marineerida, niisama soolaga hõõruda vms. Tulemus on alati kuidagi ilmetu. Kusjuures peab ütlema, et järele jäävast kanalihast saab tavaliselt teisel päeval esimese päeva söögist oluliselt maitsvama toidu - olgu siis mingi kuskussiga pajaroog või koorega pastakaste. Kas kellelgi on mingeid häid kanaretsepte või nippe? Ja üldse - millist kana osta, valik on kesine ja enamasti ju puuripiinakanad. Vahetevahel õnnestub kusagilt mõni maakana saada aga need on tavaliselt erilised sportkanad - lihaselised ja maitsetud.
Kärt
Abikokk
2009-09-16 22:29:41
Kui jääb maitsetu siis proovi küpsetuskotis küpsetada. Ja enne lase selles samas küpsetuskotis kanal marineeruda vähemalt 24h. Kana õõnsus tuleks ka soolaga hõõruda. Nii ei tohiks küll maitsetu ega kuiv jääda :)

Kahekesi Kalamaja köögis

Fre
Abikokk
2009-09-17 07:54:29
Adonay:
Kui jääb maitsetu siis proovi küpsetuskotis küpsetada.
Novot küpsetuskotti olengi mugavuse mõttes viimasel ajal kasutama hakanud, seoses kiire elukorraldusega katsun võimalikult läbuvabalt toimetada. Ma isegi hakkasin kahtlustama, et äkki on just küpsetuskott "süüdi" ja tegin eile isegi niisama ahjus kanakoibi. Mulle tundus, et sai ehk õige väikse sutsukese parem kui varem.
Profa
Abikokk
2009-09-17 13:11:42
Kui sul on võimalus kasutada tavaahju kõrval ka suitsuahju, siis hoopis suitsuta kana, maitse on nagu öö ja päev võrreldes poest saadava rasvast nõretava suitsobroileri koivaga. Tulemus on vot selline:

Profa köögipool

Fre
Abikokk
2009-09-17 13:46:45
Novot suitsuahju küll pole. Loodetavasti kunagi tekib. Või peab ise tekitama.
Kärt
Abikokk
2009-09-17 17:21:46
Mul on endal see pöördõhuga ahi ja seal teen tavaliselt ilma küpsetuskotita, tulemuseks on alati super mahlane kana või kints või filee, vahet pole. Aga varem oli mul tavaline elektriahi ka, seal tegin ikka küpsetuskotis. Aga äkki sa küpsetad üle kana? Tavaliselt arvestatakse terve kana puhul küpsemise ajaks 1kg kohta 1 tund. Kaua sul küpseb?

Kahekesi Kalamaja köögis

Juc
Abikokk
2011-04-05 15:26:04
Seekord sai ahjukana tehtud pisut teistmoodi - heina sees küpsetatult. Kõrvale maitsev mürklikaste. Andis äärmiselt meeldiva maitsenüansi tavalisele ahjukanale!

http://jucjaco.blogspot.com/

Pille
Nami-Nami peakokk
2013-09-12 14:57:58
Tõstan siia mõned teised kanateemad: 20.6.2010:
Kardemon:
Vanaemale sai uus ahi koju viidud. Selgus, et sellel ka grillkana tegemise võimalus... aga et kuidas, tekksi küsimusi: 1. ahjus 2 nuppu panevad grillvarda keerlema.. üks pöördõhuga ja teine niisama. Kumba peaks kasutama? 2. kas kana maitsestatakse samamoodi kui lihtsalt ahju pannes? Ette tänades!
21.6.2010
Tziiki:
leidsin ühe ahju juurest sellise jutu, ehk on abiks: Samuti pakume Teile võimaluse kasutada üheskoos grilli ja pöördõhku. Programmi vältel toimivad vaheldumisi kord pöördõhk ning laiapinnaline grill. Mõlemad funktsioonid korraga ei tööta, tagamaks nii parima tulemuse. Ringleva õhuga grillifunktsioon sobib suurte praetükkide, nt. hane või pardi, grillimiseks just nagu vardas. Grill ja ventilaator töötavad sel puhul vaheldumisi, kasutades patenteeritud tehnikat. See vähendab ebameeldivaid rasvapritsmeid. maitsestamisel kasutaksin mina endale meelepäraseid asju-hõõruks kana sisse ning laseks paar tundi maitsestuda (määriks ehk ka grillõliga, et krõbedam jääks).

Nami-Nami.ee ja Nami-Nami.blogspot.com

Pille
Nami-Nami peakokk
2013-09-12 14:59:56
6.4.2008
Vike:
Ostsin viimati Itaalias käies tšilli moosi (selline magus ja vürtsine värk). Olen pead vaevanud, et kus seda kasutada ja arvasin, et ehk kanafilee marinaadis. Aga küsimus tekkis, et kaua kanafileed peaks selles marinaadis hoidma?
6.4.2008
Krissu:
Kana magusa ja vürtsise marinaadiga on kindlasti lux valik. Mina tšillimoosiga pole marineerinud, aga muude ürtide ja maitsestamata jogurtiga nt olen hoidnud 2-3 tundi külmkapis. Suts oleneb ka sellest, kui suured fileetükid Sulle trehvavad. Kui teed kana näiteks küpsetuskotis, siis maitsestub kanafilee veel kotis ka järgi või kui ahjuvormis, siis soovitan marinaadiga veel mahlasuse lisamiseks aeg-ajalt üle pintseldada. Mina olen selliselt teinud ja on jäänud aromaatne küll :) Muljeta siis, kuidas õnnestus.
6.4.2008
Vike:
Noniii - segasin kokku tšillimoosi, sojakastme ja oliivõli. Tagantjärele tarkus - soola oleks ka pidanud panema. Kanafilee tegin kuubikuteks ja lasin kogu sellel kompotil ca 3,5 tundi külmkapis seista. Ja siis pannile ning mõnusaks pruuniks. Juurde salat. Kahjuks pean ütlema, et seoses kevadiste salakavalate ilmadega on mu nina nii kinni, et maitset pea üldse ei tundnud. Kedagi teist pole ka hetkel hinnangut andmas. Tundus vähemalt vürtsine ja mõnus ;)
5.6.2009
Zapxpxau:
Kuna kanalihal eraldi teemat pole, siis suskan siia otsa. Lugesin täna The Independentist sellist artiklit: Chicken injected with beef waste Tahaks teada, kas Eestis ka sellist "pettust" harrastatakse või imporditakse? Süstitakse kanarinda loomset kondijahu, mis omakorda vett sisse imab, et toode oleks suurem, pringim, raskem jne. Ma parema meelega väldiks üldse kondijahu. Oeh. Inimestele tahetakse igal sammul mingit muda müüa.
8.4.2012
Andra:
Tegin kanapoolkoibadele mündise jogurtimarinaadi. Koibasid grillisime. Tulemus sai väga kerge ja hõrk. Kindlasti tahan kohe kohe katsedada sama marinaadi ka fileele.

Pille
Nami-Nami peakokk
2013-09-12 15:02:05
Marju:
Mul on küsimus kanakoibade kohta. Teen mõnikord lapsele ahjus neid koibi ja üritan mõnusalt maitsestada, aga ikkagi on maitse lõpuks vaid koiva pinnal. Ja kui laps naha ära võtab, siis polegi nagu maitset. Ta pole küll virisenud, aga tahaks paremini. Või nii need asjad peavadki olema?
Marju, ma ahjukana jaoks olen tihti naha alla osa maitseainest susanud. Lihtsam on seda teha nt maitsevõi abil - segan maitseained pehme või hulka ja siis selle trügin sinna naha alla. Kuigi ausalt öeldes piisab minu arust enamasti ka naha maitsestamisest - ühtteist jõuab siiski ka lihani (ma kananahka enamasti ise ei söö ja samas pole täheldanud, et sööksin maitsetut kana :))

< 1 | 2 | 3 >>