Pille Nami-Nami peakokk 2009-08-25 11:14:53 |
Teen eraldi teema nende maitsvate eksootiliste luuviljade kohta. Sordid, milliseid ja kust osta, mida nendega pihta hakata - kõik siia teemasse, palun :) Alustuseks aga mõned fotod. Käisime eelmisel nädalal "Prantsusmaa kõhus" ehk siis Lyoni kandis ja seal sain esimest korda proovida peche de sanguine't ehk punavirsikut. Pealt selline kergelt hallikat tooni. No küll oli maitsev ja mahlane!!! Analoogne on ka peche de vigne, aga too on esimesest väiksem ja hapukam ning kasutatakse peamiselt dessertides ja mitte toorelt söömiseks. Ja Prantsuse aprikoosid - need, mis pärit Bergeroni piirkonnast, on ka imehead. Mullu suvel müüdi neid ka Eestis, tänavu ei sattunud peale. Imehead moosiaprikoosid, sest on magusad ja kergelt happelised (erinevalt hetkel turgudel müüdavatest ungari ja türgi omadest, mis on pigem imalmagusad). | |
Pille Nami-Nami peakokk 2009-09-15 19:02:37 |
Soovitan sellist toredat, lihtsat ja ilusat magustoitu nagu ahjus küpsetatud virsikud Amaretti-küpsisekattega: Mina ostsin Amaretti-küpsiseid (tuntud itaalia mandli-beseeküpsised) kohalikust Co-Marketi poest paar nädalat tagasi. | |
Marju Abikokk 2009-09-15 19:46:56 |
Pille:
Väga mõnusad virsikud olid! Eriti mõnusad veel vahukoorega...mm :) Soovitan sellist toredat, lihtsat ja ilusat magustoitu nagu ahjus küpsetatud virsikud Amaretti-küpsisekattega: http://farm3.static.flickr.com/2563/3923307708_8e36f7ac00.jpg Mina ostsin Amaretti-küpsiseid (tuntud itaalia mandli-beseeküpsised) kohalikust Co-Marketi poest paar nädalat tagasi. |
|
Pille Nami-Nami peakokk 2012-07-21 01:10:52 |
Tegin aprikoosidest lihtsat clafouti'd ehk aprikoosi-ahjuvormi. Kasutasin seda retsepti, aga lisasin tainale veel korraliku sortsu Amaretto't. | |
Rebane Abikokk 2015-06-04 14:06:08 |
Aprikoosihooaeg on alanud! Suurtes poodides on nad küll veel kahvatud, aga turul ilusad prisked ja magusad! :) Kui niisama söömise isu sain täis, tegin ka salatit.
Jazzino. teen. naudin. |
|