Juc Abikokk 2010-06-12 21:09:58 |
Enamus piparmündimaitselisi kooke sisaldavad piparmündi õli, ekstrakti või likööri.
Aga mis te arvate, kas sellise koogi puhul, mis valmib külmikus, mitte ahjus, võiks hea mündi maitse ja ilusa helerohelise värvi saada ka värskete lehtede püreerimisel? Ei leidnud ühtegi sellist retsepti ja hakkasin mõtlema, et äkki on sellel mingi põhjus, miks värske mündi purustatud lehti pole kuskil kasutatud???
Ette juba tänud abi eest. http://jucjaco.blogspot.com/ |
|
Pille Nami-Nami peakokk 2010-06-12 22:14:36 |
Juc:
Juc, ma usun, et see on lihtsalt vaeva taga, ei usu, et muud põhjused. Ma muide täna just mõtlesin selle peale, sest plaan teha peppermint creams kompvekke ja seal oli vaja piparmõndiõli ja rohelist toiduvärvi. Plaanis proovida samuti lihtsalt mahlapüreega..
Enamus piparmündimaitselisi kooke sisaldavad piparmündi õli, ekstrakti või likööri. Aga mis te arvate, kas sellise koogi puhul, mis valmib külmikus, mitte ahjus, võiks hea mündi maitse ja ilusa helerohelise värvi saada ka värskete lehtede püreerimisel? Ei leidnud ühtegi sellist retsepti ja hakkasin mõtlema, et äkki on sellel mingi põhjus, miks värske mündi purustatud lehti pole kuskil kasutatud??? Ette juba tänud abi eest. |
|
Juc Abikokk 2010-06-12 23:03:50 |
Pille:
Olles äsja selle maadluse lõpetanud, tundub ka mulle, et vist jääb see asi vaeva taha :)
Mul ei olnud päris head plaani, kuidas seda asja korraldada ja tegin nii: püüdsin püreestada värskeid lehti koos väikese sidrunikoore ja sidrunimahlaga, saumikseriga siis. Õnnestus mõneti. Mingil hetkel tundus, et päris püreed sellest ei tule siiski ja siis ajasin kogu selle kraami sõelast läbi. Segasin toorjuustuga ja sai väga ilus heleroheline, maitses ka väga hästi. Kui nüüd sellest asjast mingit head asja tuleb, kirjutan lähipäevil ka täpsemalt :) Juc:
Juc, ma usun, et see on lihtsalt vaeva taga, ei usu, et muud põhjused. Ma muide täna just mõtlesin selle peale, sest plaan teha peppermint creams kompvekke ja seal oli vaja piparmõndiõli ja rohelist toiduvärvi. Plaanis proovida samuti lihtsalt mahlapüreega..Enamus piparmündimaitselisi kooke sisaldavad piparmündi õli, ekstrakti või likööri. Aga mis te arvate, kas sellise koogi puhul, mis valmib külmikus, mitte ahjus, võiks hea mündi maitse ja ilusa helerohelise värvi saada ka värskete lehtede püreerimisel? Ei leidnud ühtegi sellist retsepti ja hakkasin mõtlema, et äkki on sellel mingi põhjus, miks värske mündi purustatud lehti pole kuskil kasutatud??? Ette juba tänud abi eest. http://jucjaco.blogspot.com/ |
|
Juc Abikokk 2010-06-13 23:21:54 |
Nonii, valmis ja edukalt. Tegin siis toorjuustu koogikesi värske piparmündiga. Tegemist oli üksjagu, aga sai väga maitsev ja ilus, lisaks see õige piparmündi tunne, mitte see nätsukas :). Lähemalt siin.
http://jucjaco.blogspot.com/ |
|
Pille Nami-Nami peakokk 2012-01-06 11:07:13 |
Ilsu:
Ilsu, põhimõtteliselt on Türgis väga populaarne rohemünt (spearmint), aga seda kasutatakse eelkõige tee tegemisel. Toiduvalmistamisel sobivad kõik muud mündid ka, aga tundub, et pikalehine münt (Mentha longifolia) oleks kõige õigem vaste.
Selline küsimus tekkis, et kui näiteks Türgi retseptides on "münt", siis kas meie piparmünt on midagi sarnast või hoopis vale ja milline siis see Türgi münt selljuhul on? |
|
Ilse Abikokk 2012-01-06 12:21:46 |
Pille:
No enam-vähem selge, kuna neid müntide sorte on ikka metsikutes kogustes (vaevalt, et neil seal Türgis ka ainult ühte sorti münt on), siis ma arvan, et päris mööda see piparmünt ka ei tohiks minna. Ise kahtlustasin rohemünti. Eks peab kevadel ikka teadlikult seda müntide kollektsiooni laiendama :) sest ega meie kaubandusvõrgus peale seemnete muud pole võimalik hankida ilmselt :)
Aitäh Pille.
Ilsu:
Ilsu, põhimõtteliselt on Türgis väga populaarne rohemünt (spearmint), aga seda kasutatakse eelkõige tee tegemisel. Toiduvalmistamisel sobivad kõik muud mündid ka, aga tundub, et pikalehine münt (Mentha longifolia) oleks kõige õigem vaste.Selline küsimus tekkis, et kui näiteks Türgi retseptides on "münt", siis kas meie piparmünt on midagi sarnast või hoopis vale ja milline siis see Türgi münt selljuhul on? |
|
Rebane Abikokk 2015-06-24 22:43:38 |
Tegin piparmündisiirupit. Armas kingitus ning suurepärane abiline mojitode ja piparmündikakao tegemisel :)
Jazzino. teen. naudin. |
|
<< < 1 | 2 > |