Sidrunikoogid ja sidrunitordid

Minukiisu
Postitusi: 137
Abikokk
2011-12-01 09:43:53
Küsimus siia selle sidrunitäidise kohta , kas seda võib ka eelmisel päeval ette teha ? kas liiga maha jahtudes veel saab seda kasutada?
Minukiisu
Postitusi: 137
Abikokk
2012-01-10 21:02:34
Minukiisu:
Küsimus siia selle sidrunitäidise kohta , kas seda võib ka eelmisel päeval ette teha ? kas liiga maha jahtudes veel saab seda kasutada?
ise vastan siis ka jah võib küll teha varem ja seisab külmikus hästi mõned päevad. Nüüd teine küsimus Tegin katsetuseks mustsõstra ja vaarikamoosist (lasin saumikseriga püreeks ja läbi sõela) koguseliselt arvestasin umbes sama ,mis sidrunimahlast ja suhkrust tuleks . kuid probleem seisneb selles ,et jäi liiga vedel. nüüd küsiks siis ,kas saab kuidagi veel paksendada ,kui on juba ka munakollane sisse pandud ja kisselliks keedetud? Kas kartulijahu lisamine või nisujahu lisamine ( mooside paksendamiseks pirukates ju kasutatakse) aitaks?
Minukiisu
Postitusi: 137
Abikokk
2012-01-11 16:45:06
kas pole siis tõesti kedagi ,kes oskaks vastata? :(
Pille
Postitusi: 16230
Nami-Nami peakokk
2012-01-11 17:41:36
Minukiisu:
kas pole siis tõesti kedagi ,kes oskaks vastata? :(
Minukiisu, ma ilmselt prooviks vähese želatiiniga asja parandada - želatiinilahust saab jahtunud kissellile lisada. Nisujahu jm vajaks kuumutamist, et see pakseneks. Kook on peale beseekatte lisamist ju nii vähe aega ahjus, et see tärklise-jahu lisamine ei pruugi mingit efekti veel omada..

Nami-Nami.ee ja Nami-Nami.blogspot.com

Minukiisu
Postitusi: 137
Abikokk
2012-01-11 18:26:30
tänan Pille ,kuid arutlen nüüd veel pisut. kas siis oleks jahu lisamisest abi ,kui kuumutaksin seda kreemi koos eelküpsetatud muretaigna peal ahjus enne kui lisan besee peale?
Pille
Postitusi: 16230
Nami-Nami peakokk
2012-01-11 18:42:19
Minukiisu:
tänan Pille ,kuid arutlen nüüd veel pisut. kas siis oleks jahu lisamisest abi ,kui kuumutaksin seda kreemi koos eelküpsetatud muretaigna peal ahjus enne kui lisan besee peale?
Tegelikult paisuks see jahu/tärklis ilmselt mingil määral ka niisama seistes. Ja kui Sul on munaga tihendatud kreem, siis see taheneb ju ka veidi küpsetamise käigus..

Nami-Nami.ee ja Nami-Nami.blogspot.com

Minukiisu
Postitusi: 137
Abikokk
2012-01-11 19:20:21
no seekord ei tahenenud, tegin 1 katsetuse juba enne küsimuse esitamist ära (jooksis ikka täiesti välja ,kui lahti lõikasin)ja kuna seda tuli rohkem ,siis sooviks ikka kõik variandid ära proovida. või äkki aitaks veel külma kisselli sisse munakollase lisamine ja siis uuesti keema ajamine (munakollaseid jäi sefiiri tegemisest üle ja iga beseekattega ju tuleb juurde :) )
OlgaKa
Postitusi: 159
Abikokk
2014-06-18 13:23:39
Juunikuu Jamie ajakirjast jäi silma sidruni- ja seedermänniseemnepirukas. Väga mõnusalt siidjas..

Andmisrõõm on kõige suurem rõõm! Kaju Köök

<< 1 | 2 >